Yra keletas būdų, kaip geriausia virti kiaušinius, jei turite daug cholesterolio.
Vienas iš jų - pusryčiams, pietums ar vakarienei naudoti tik kiaušinių baltymus.
Pavyzdžiui, galite išvirti kiaušinius kietai ir pašalinti trynį, rašo healthdigest.com.
Taigi, jei turite didelį cholesterolio kiekį, Amerikos širdies asociacija rekomenduoja sumažinti maisto produktų, kuriuose yra daug cholesterolio ir sočiųjų riebalų, vartojimą.
„Dviejuose kiaušinio baltymuose yra daugiau baltymų nei viename kiaušinyje, juose nėra cholesterolio ir sočiųjų riebalų“, - rašoma leidinyje.
Nors kai kurie tyrimai rodo, kad valgant kiaušinius padidėja sotumo jausmas po valgio, vien kiaušinių baltymų gali neužtekti pilnaverčiam maistui.
Štai kodėl verta prie jų pridėti keletą kitų maisto produktų, kurie taip pat mažina cholesterolio kiekį.
Tarp šių maisto produktų yra avižiniai dribsniai, kurie yra geras tirpiųjų skaidulų šaltinis:
„Nedidelis dubenėlis avižinių dribsnių su kiaušinių baltymais yra geras būdas pradėti dieną ir kartu kontroliuoti cholesterolio kiekį.“
Kaip garnyrą taip pat galite naudoti skaidulinių medžiagų turinčias pupeles.
Taip pat naudingi avokadai, kuriuose gausu mononesočiųjų riebalų, ir pomidorai, turintys galingo antioksidanto likopeno.
Rašyti komentarą