Kardiologas įvardija „nuostabų“ maistą, kurio niekada nevalgytumėte pusryčiams

Šiuose maisto produktuose gali būti per daug riebalų ir cukraus.

Kalbant apie širdžiai naudingus pusryčius, yra keletas plačiai žinomų kenksmingų maisto produktų, pavyzdžiui, šoninė ar glazūruoti keksiukai.

Taip pat yra keletas abejotinų maisto produktų, apie kurių naudą ar žalą širdžiai vyrauja skirtingos nuomonės.

Žurnalo „Parade“ straipsnyje kardiologai išaiškino, kokie pusryčių maisto produktai yra naudingi širdies sveikatai, o kokie - ne.

Pavyzdžiui, daktarė Melissa Tracy, Rush universiteto sveikatos sistemos kardiologė ir širdies reabilitacijos vadovė, sako, kad yra vienas pusryčių maistas, kurio ji ypač vengia, nes jis ne visai naudingas širdžiai, nors daugelis žmonių mano, kad taip yra: granola su neriebiu jogurtu.

„Granola gali būti sveika, bet joje taip pat gali būti per daug riebalų ir cukraus.

Tas pats pasakytina ir apie neriebią viso pieno jogurto alternatyvą. Niekada nieko nėra nemokamo.

Nugriebto ir neriebaus jogurto versijose yra daugiau angliavandenių, kurie gali virsti riebalais, taip pat kenksmingų priedų“, - aiškina daktarė Tracey.

Be to, sako ji, kai kuriuose jogurtuose ir granolose yra pridėtinio cukraus.

Tai svarbu, nes moksliniai tyrimai rodo, kad mityba, kurioje yra daug pridėtinio cukraus, susijusi su padidėjusia širdies ir kraujagyslių ligų rizika.

Ji pataria naudoti uogas kaip natūralų būdą pridėti saldumo - jos yra širdžiai naudingas maisto produktas, nes jose gausu antioksidantų.

Kardiologų patarimai, kaip pasigaminti širdžiai sveikus pusryčius

Medicinos daktaras Sergio Waxmanas, Niuarko Beth Izraelio medicinos centro kardiologijos skyriaus vedėjas, sako, kad dar viena pusryčių rūšis, kuri dažnai būna perkrauta pridėtiniu cukrumi, yra dribsniai.

Jis aiškina, kad kai žmogus pusryčiams suvalgo saldžių dribsnių, jis iš karto patiria cukraus antplūdį, o vėliau cukraus kiekis sumažėja.

„Šie staigūs svyravimai iš tikrųjų veikia insulino kiekį ir gali padidinti diabeto, nutukimo ir galiausiai širdies ligų riziką“, - sako jis.

„Šie staigūs svyravimai iš tikrųjų veikia insulino kiekį ir gali padidinti diabeto, nutukimo ir galiausiai širdies ligų riziką“, - sako jis.

Gydytojas kardiologas Yazas Debullas, kuris socialiniuose tinkluose šviečia žmones apie širdies ir kraujagyslių sveikatą, taip pat atsargiai žiūri į pusryčių dribsnius, kai kalbama apie mitybą širdies sveikatai stiprinti.

„Apskritai dribsniuose yra daug angliavandenių ir cukraus. Dėl to dažnai per dieną suvartojama daug kalorijų.

Tai gali prisidėti prie laipsniško svorio didėjimo, o tai ilgainiui atsiliepia širdžiai“, - sako jis.

Kaip atrodo subalansuoti, širdžiai naudingi pusryčiai?

Vienas mėgstamiausių daktaro Tracy pusryčių - sumuštinis su žemės riešutų sviestu ir želė. Nemėgstate riešutų sviesto ir želė?

Avižiniai dribsniai, daržovių omletas, viso grūdo skrebučiai su avokadu ir chia sėklų pudingas - tai dar keli variantai, kuriuos galite apsvarstyti.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder