Kas atsitiks, jei sriubą pašildysite: ar galite tai daryti?

Dažnai didelėje šeimoje sriuba ruošiama kelioms dienoms. Tačiau ekspertai įspėja, kad pakartotinai šildyti šį patiekalą ne visada tikslinga ir naudinga.

Specialistai įspėja, kad barščius, raugintų agurkų sriubą ar prieskoninę sriubą be problemų galima ruošti kelias dienas, tačiau vienu metu reikėtų valgyti trintą ar makaronų sriubą.

Reikėtų prisiminti, kad tokių pirmųjų patiekalų negalima pašildyti puode, nes po to jie labai greitai sugenda. Ir nėra jokio skirtumo, ar ji verdama ant daržovių sultinio, ar ant mėsos ar žuvies.

Jei neturite galimybės sriubą paruošti vienam valgymui, išvirę pasistenkite ją greitai atvėsinti (pavyzdžiui, puodą įdėkite į didelį indą su šaltu vandeniu) ir iš karto padėkite į šaldytuvą. Prireikus dalį sriubos nuimkite ir pašildykite, o didžiąją dalį palikite šaltai.

Ekspertai teigia, kad pašildytos sriubos ne tik praranda apetitą keliančią išvaizdą. Jos taip pat tampa pavojingos mūsų sveikatai. 

Ypač kenksminga, kai patiekalas ilgai stovi kambario temperatūroje - daugelis palieka puodą ant viryklės, kol jis visiškai atvėsta.

Atminkite, kad šilta aplinka yra ideali terpė mikroorganizmams, kurie sparčiai dauginasi esant nuo +5 iki +65 laipsnių temperatūrai, vystytis.

Ekspertai pažymi, kad kas 20 minučių tokioje temperatūroje kenksmingų bakterijų skaičius sultinyje padvigubėja. 

Taigi patys suprantate, kad per kelias valandas rizikuojate rimtai apsinuodyti maistu.

Nemanykite, kad rūgščiose sriubose, kuriose yra raugintų kopūstų ar agurkų, mikroorganizmai nesidaugina. Yra tokių egzempliorių, kurie atsparūs aukštai temperatūrai, rūgščiai aplinkai ar net oro trūkumui.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder