Tinkama mityba yra labai svarbi organizmui, nes ji gali turėti įtakos sveikatai ir net išvaizdai.
Vienas iš patiekalų, turinčių gerą poveikį žmogaus organizmui, yra humusas, nes jis yra augalinių baltymų ir skaidulų šaltinis, jame yra daug maistinių medžiagų, rašoma "Eating Well".
Humusas - tai kreminis padažas, gaminamas iš avinžirnių, tahini, alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių ir česnakų.
Jo lengva rasti daugelyje restoranų, maisto prekių parduotuvių ir net degalinėse - tai greitas ir lengvas užkandis.
Leidinyje pažymima, kad toks iš pirmo žvilgsnio paprastas patiekalas turi didelę naudą sveikatai.
Pavyzdžiui, humusas gali prisidėti prie sveikos svorio kontrolės, nes jame yra augalinės kilmės baltymų ir skaidulų, kurios padeda ilgiau išlikti sotiems.
Bendrovės "Top Nutrition Coachin" mitybos specialistė Sarah Keatley teigė, kad tie, kurie vartojo avinžirnius ir humusą, 53 % rečiau buvo nutukę ir 51 % rečiau kentėjo nuo padidėjusio gliukozės kiekio.
Be to, humusas dėl savo sudėties padeda palaikyti virškinimą ir maitina naudingas žarnyno bakterijas.
"Skaidulos yra labai svarbios bendrai žarnyno ir virškinamojo trakto sveikatai.
Tačiau 90-97 proc. amerikiečių jos vis dar negauna pakankamai.
Humusas gali būti puikus būdas padidinti skaidulinių medžiagų kiekį, ypač jei patiekiamas su spalvingomis daržovėmis.
Tyrimai patvirtina, kad humuso sudėtyje esančios skaidulos gali padėti maitinti naudingąsias žarnyno bakterijas ir pagerinti mikrobiotos įvairovę", - rašoma straipsnyje.
Kartu humusas gerina širdies sveikatą, nes skaidulų kiekis padeda šalinti cholesterolį ir skatina stabilų cukraus kiekį kraujyje.
Kartu su kitais maistingųjų medžiagų turtingais maisto produktais humusas gali būti skani ir universali subalansuotos lėkštės dalis.
Rašyti komentarą