Daugelis žmonių kavą vertina dėl nepakartojamo aromato, skonio ir energizuojančių savybių, padedančių greičiau „pabusti“ ryte prieš darbą.
Kava dažnai geriama kartu su įvairiais maisto produktais, ypač desertais. Tačiau specialistai perspėja, kad ne visi deriniai yra saugūs – kai kurie jų gali turėti nemalonų šalutinį poveikį organizmui.
Viena pavojingiausių kombinacijų – kava, šokoladas ir alkoholis.
Ekspertų teigimu, šis derinys skatina apatinio stemplės sfinkterio atsipalaidavimą, o tai gali sukelti rėmenį, deginimo pojūtį ir skrandžio turinio patekimą į stemplę.
Ilgainiui toks poveikis gali prisidėti prie stemplės uždegimo atsiradimo.
Taip pat nerekomenduojama gerti kavos nevalgius.
Tuščiu skrandžiu vartojama kava gali neigiamai veikti skrandžio rūgštingumą ir dirginti gleivinę.
Vis dėlto yra ir maisto produktų, kurie su kava dera geriau.
Pavyzdžiui, espreso kava gali būti derinama su mėsa, nes ji gali skatinti virškinimo procesus.

Rašyti komentarą