Kava nevalgius ir dar viena pavojinga „trijulė“ – ką būtina žinoti

Vienas populiariausių gėrimų pasaulyje yra kava, tačiau daugelis žmonių net neįtaria, kad kavos derinimas su tam tikrais maisto produktais gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Apie tai rašo informacinis portalas medicalanswers.

Daugelis žmonių kavą vertina dėl nepakartojamo aromato, skonio ir energizuojančių savybių, padedančių greičiau „pabusti“ ryte prieš darbą.

Kava dažnai geriama kartu su įvairiais maisto produktais, ypač desertais. Tačiau specialistai perspėja, kad ne visi deriniai yra saugūs – kai kurie jų gali turėti nemalonų šalutinį poveikį organizmui.

Viena pavojingiausių kombinacijų – kava, šokoladas ir alkoholis. 

Ekspertų teigimu, šis derinys skatina apatinio stemplės sfinkterio atsipalaidavimą, o tai gali sukelti rėmenį, deginimo pojūtį ir skrandžio turinio patekimą į stemplę. 

Ilgainiui toks poveikis gali prisidėti prie stemplės uždegimo atsiradimo.

Taip pat nerekomenduojama gerti kavos nevalgius. 

Tuščiu skrandžiu vartojama kava gali neigiamai veikti skrandžio rūgštingumą ir dirginti gleivinę.

Vis dėlto yra ir maisto produktų, kurie su kava dera geriau. 

Pavyzdžiui, espreso kava gali būti derinama su mėsa, nes ji gali skatinti virškinimo procesus.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder