Neseniai Jungtinės Karalystės Readingo universiteto mokslininkai paskelbė duomenis, pagal kuriuos žmonių, kasdien suvalgančių po du obuolius, kraujagyslės labiau atsipalaidavusios, o „blogojo“ cholesterolio kiekis žemas, todėl sumažėja infarkto ir insulto rizika.
Obuoliai taip pat gerina virškinimą, padeda kontroliuoti cukraus ir cholesterolio kiekį, be to, yra puikus vaisius tiems, kurie stebi savo figūrą.
Tačiau vokiečių ekspertas Markusas Felberis (Markus Felber) pabrėžia, kad daugelis žmonių obuolius valgo neteisingai, ypač kai juos valgo iš karto po valgio. Tokiu atveju dantų emalis patiria stiprų rūgštinį krūvį.
M. Felberis paaiškino, kad dantis saugo specialus rūgštinis apvalkalas, kuris apsaugo juos nuo ėduonies. Po valgio šis apvalkalas patiria stresą ir tik po 30 minučių atgauna savo apsauginę funkciją. Jei obuolius suvalgysite anksčiau, jų rūgštis gali suardyti apsauginį apvalkalą.
„Kad nepažeistumėte dantų, prieš pradėdami valgyti obuolius ar kitus vaisius, turėtumėte palaukti bent pusvalandį po valgio“, - sakė Markusas Felberis.
Rašyti komentarą