Kuo naudingas graikiškas jogurtas: 6 svarbios priežastys, kodėl šį produktą reikėtų valgyti kasdien

Mitybos specialistai rekomenduoja graikišką jogurtą kaip baltymų turtingą, mažai cukraus turintį produktą.

Rinkoje yra įvairių rūšių jogurto, tačiau ekspertai dažnai rekomenduoja graikišką jogurtą kaip baltymų turtingą ir mažai cukraus turintį produktą.

Dėl tirštos, kreminės konsistencijos ir šiek tiek rūgštaus skonio graikiškas jogurtas yra universalus pasirinkimas jūsų mitybai. Verywellhealth leidinyje įvardijami 6 jo privalumai sveikatai.

1. Gerina kaulų sveikatą

Graikiškame jogurte esantis kalcis ir baltymai padeda formuotis ir palaikyti kaulus, mažina osteoporozės riziką.

Tyrimo metu nustatyta, kad dalyvių, kurie 12 savaičių vartojo neriebų graikišką jogurtą, kaulų masė gerokai padidėjo. Mokslininkai tai aiškino graikiško jogurto sudėtyje esančiais baltymais ir kalciu.

Kito tyrimo metu mokslininkai padarė išvadą, kad moterims po menopauzės, reguliariai vartojančioms jogurtą, tikimybė patirti klubo sąnario lūžį buvo mažesnė nei toms, kurios šio produkto vartojo mažai arba visai nevartojo.

2. Reguliuoja žarnyno veiklą

Graikiškame jogurte yra naudingųjų bakterijų, kurios padeda palaikyti žarnyno mikrobiomo - žmogaus virškinamajame trakte gyvenančių bakterijų, grybelių ir virusų visumos - pusiausvyrą. Vartojant jogurtą, žarnyne padaugėja naudingųjų bakterijų.

Savo ruožtu subalansuotas žarnyno mikrobiomas stiprina imuninę sistemą, padeda virškinti ir įsisavinti maistines medžiagas.

3. Teigiamas poveikis širdies veiklai

Moksliniais tyrimais nustatyta, kad jogurto vartojimas susijęs su mažesne aukšto kraujospūdžio, sukeliančio širdies ir kraujagyslių ligas, rizika.

Pastebėta, kad bent dviejų porcijų jogurto valgymas per savaitę siejamas su mažesne insulto rizika nei jogurto valgymas tik kartą per mėnesį.

Kiti tyrimai rodo, kad kasdienis jogurto su probiotikais vartojimas padeda sumažinti mažo tankio lipoproteinų cholesterolio (MTL, arba „blogojo cholesterolio“) kiekį 2 tipo cukriniu diabetu sergantiems žmonėms.

4. Skatina raumenų augimą

Daug baltymų turinti dieta paprastai rekomenduojama tiems, kurie nori auginti raumenų masę ir užsiimti jėgos treniruotėmis.

Atlikus tyrimą nustatyta, kad graikiško jogurto valgymas buvo geresnis nei angliavandenių dietos variantas.

5. Skatina ilgesnį sotumo jausmą

Dėl graikiškame jogurte esančio didelio baltymų kiekio ilgiau jausite sotumo jausmą, o tai gali padėti išlaikyti sveiką svorį.

Tyrimai parodė, kad suvalgius porciją graikiško jogurto, apetitas suvalgomas geriau nei neriebaus ir nenugriebto pieno jogurto rūšių.

6. Padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje

Nesaldintas graikiškas jogurtas taip pat gali būti naudingas žmonėms, norintiems kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Atlikus tyrimą, kuriame dalyvavo 2 tipo cukriniu diabetu sergantys žmonės, nustatyta, kad 12 savaičių valgant 200 g jogurto su probiotikais Lactobacillus acidophilus ir Bifidobacterium lactis, pastebimai sumažėjo hemoglobino A1c (HbA1c) kiekis - rodiklis, rodantis, kaip organizmas reguliuoja gliukozės (cukraus kiekį kraujyje).

Kokio riebumo graikišką jogurtą rinktis

Jei norite kontroliuoti savo svorį, rinkitės neriebų graikišką jogurtą, kuriame sočiųjų riebalų kiekis sudaro mažiau nei 10 proc. paros kalorijų normos.

Pilno riebumo graikiškas jogurtas tiks tiems, kurie ieško maistiniu požiūriu visaverčio produkto.

Pagamintas iš nenugriebto pieno, šis variantas turi porciją riebalų ir baltymų, kad jaustumėtės sotūs ir patenkinti.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder