Kurios košės yra nesveikos: mitybos specialistų patarimai

(3)

Nuo pat vaikystės tėvai ir seneliai mus mokė, kad rytais reikia valgyti košę, nes ji yra sveika ir maistinga. Ir tai tiesa, bet tik iš dalies - iš tiesų ne visos jos tinka jūsų mitybai, yra sveikų ir kenksmingų žmogaus organizmui košių, be to, ne visas jas galima valgyti pusryčiams.

Štai ką žinome apie tai, kokios košės kenkia jūsų sveikatai:

Nesveikiausios košės - ekspertų patarimai

Daugelio gydytojų nuomone, "nesveikų košių" sąraše pirmauja manų kruopos.

Kalbant apie manų kruopas, kažkodėl visi įsitikinę, kad vargu ar yra kas nors naudingesnio už manų kruopas, nes jomis mus maitino darželyje, o vaikams juk neduoda nieko nenaudingo, tiesa?

Tiesą sakant, manų kruopos yra bene nenaudingiausia košė pasaulyje.

Žinoma, kad manų kruopos yra smulkiai sumalti kviečiai, kurių du trečdalius sudaro krakmolas.

Be to, joje yra kelis kartus mažiau vitaminų, mikroelementų ir mineralų nei kitose košėse.

Manų košė greitai padidina cukraus kiekį kraujyje, po to kasa pradeda gaminti didelį kiekį insulino.

Tai labai kenkia diabetikams, taip pat tiems, kurie nori numesti svorio.

Ryžių košėje, t. y. poliruotuose baltuose ryžiuose, beveik nėra naudingų vitaminų ir mineralų. Jie pašalinami apdorojimo metu.

Gydytojai teigia, kad dažnai valgant ryžių košę, skrandyje gali atsirasti piktybinių auglių.

Jei įvardytume sveikatai kenksmingas košes, į šį sąrašą patektų ir greitai paruošiama avižinė košė: joje beveik nėra maistinių medžiagų, įskaitant skaidulas.

Dėl tokių avižinių dribsnių žmogus gali susirgti cukriniu diabetu, priaugti svorio ir turėti širdies ir kraujagyslių problemų.

Ekspertų teigimu, pati nenaudingiausia košė pasaulyje yra kukurūzų košė, kurioje yra labai daug gliukozės.

Ją suvalgius labai padidėja cukraus kiekis kraujyje, be to, po jo žmogus gali priaugti antsvorio.

Gydytojai ir mitybos specialistai mano, kad tai pačios nenaudingiausios košės, o dažnas jų vartojimas neduoda jokios naudos sveikatai, veikiau daro neigiamą poveikį sveikatai.

Kodėl ryte valgyti košę yra žalinga - svarbūs niuansai

Pasak gydytojų, atsakymas į klausimą, kokios košės nereikėtų valgyti pusryčiams, yra tas, kiek ji padidina cukraus kiekį kraujyje.

Todėl daug gliukozės turinčios košės (manų, kukurūzų ir avižinių dribsnių) nepageidautinos žmonėms, linkusiems priaugti svorio.

Dėl didelio angliavandenių kiekio šios košės greitai virškinamos, todėl netrukus po valgio žmogus vėl tampa alkanas ir turi vėl valgyti.

Be to, sergantiesiems cukriniu diabetu padidėja cukraus kiekis, o tai gali sukelti sunkių padarinių.

Organizatorių nuotr.

Ne visas košes galima valgyti ryte / nuotrauka depositphotos.com

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder