Maitinatės sveikai? Pamėkite šiuos sūrius

Atraskite įvairių rūšių sūrius.

Parmigiano Reggiano (Parmezanas)

Netoleruojate laktozės? Išbandykite parmezaną. Vos 28 gramuose (tarkuoto) šio mažai laktozės turinčio sūrio yra 8 gramai baltymų, 119 kalorijų ir tik 3 gramai angliavandenių, nesukeliantys virškinimo problemų. Be to, jame gausu kalcio ir fosforo – maistinių medžiagų, padedančių stiprinti kaulus.

Ožkos sūris

Ožkos sūris dažnai lengviau virškinamas nei karvės pieno sūris, nes jame yra kitokių baltymų, kurie nedirgina virškinimo sistemos. Jame taip pat yra didesnis vidutinės grandinės riebalų rūgščių procentas, kurias organizmas greitai absorbuoja, o ne kaupia, kaip tai daro su kitų tipų riebalais.

Feta

Šis skanus sūris turi mažai kalorijų ir riebalų, tačiau jame gausu vitamino B. Kitos maistinės medžiagos, kurias jis suteikia, yra vitaminai A ir K, folatas, pantoteno rūgštis, geležis ir magnis.

Veganiškas „sūris"

Apskritai, veganiška mityba gali pagerinti žarnyno sveikatą ir padidinti skaidulų suvartojimą. Sūris, pagamintas iš augalinių alternatyvų, tokių kaip sojos, riešutai, sėklos ar kokosas, gali būti sveikas pasirinkimas, tačiau atkreipkite dėmesį į etiketes. Kai kurie veganiški produktai yra per daug apdoroti, o tai sumažina jų sveiką potencialą.

Šaltinis: www.webmd.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder