Per pastaruosius kelerius metus susidomėjimas matcha arbata nuolat auga.
Ekspertai pažymi, kad šis gėrimas yra estetiškai patrauklus, o taip pat - naudingas sveikatai. Apie tai rašo "USA Today".
"Matcha arbata Vakarų pasaulyje išpopuliarėjo dėl visur pasirodančių patrauklių šio ryškiai žalio gėrimo nuotraukų socialiniuose tinkluose", - sako registruota dietologė iš Virdžinijos Caroline Thomason.
Matcha yra žaliosios arbatos rūšis, gaminama iš smulkiai sumaltų žaliosios arbatos lapelių į miltelius.
Ji yra šiek tiek žemės skonio. Šis gėrimas kilęs iš Kinijos, tačiau šiandien vartojamai matčai didelę įtaką padarė Japonija.
Matcha turi šiek tiek kofeino, tačiau daugelis žmonių ją mėgsta kaip alternatyvą kavai, nes joje nėra tiek daug šios medžiagos.
Puodelyje matcha yra apie 70 mg kofeino, t. y. tiek pat, kiek porcijoje espreso kavos ir šiek tiek mažiau nei puodelyje kavos.
"Matcha arbatoje taip pat yra junginių, kurie lėtina kofeino įsisavinimą, todėl nesulaukiame energijos šuolio ir kritimo", - sako Thomason.
Tačiau ji pažymi, kad tie, kurie pernelyg nerimauja ar nervinasi dėl kofeino, vis tiek turėtų vengti matčos.
"Jums gali nepatikti gerti kofeino turinčius gėrimus, tokius kaip matcha, nors juose yra mažiau kofeino ir jie turi kitokį poveikį energijos lygiui nei kava", - sako ekspertė.
Tyrimai parodė, kad žalioji arbata teikia daug naudos sveikatai, įskaitant priešuždegimines savybes ir galimą pagalbą ligų prevencijai.
Matcha, kaip žaliosios arbatos rūšis, taip pat pasižymi daugeliu šių privalumų - ypač ji gali pagerinti kepenų, smegenų ir širdies sveikatą.
"Visose žaliosios arbatos rūšyse taip pat yra daug antioksidantų ir junginio, vadinamo ECGC, kuris, kaip įrodyta, gerina medžiagų apykaitą, o nuosekliai vartojant gali turėti įtakos riebalų netekimui", - priduria Thomason.
Rašyti komentarą