Mėsa didina riziką susirgti 2 tipo diabetu - tyrimas

(1)

Iki 2050 m. diabetu sergančių žmonių skaičius pasaulyje padvigubės.

Reguliarus 50 gramų perdirbtos mėsos vartojimas per dieną yra susijęs su 15 % didesne rizika susirgti 2 tipo diabetu.

Tuo tarpu suvalgius 100 gramų neperdirbtos raudonos mėsos, rizika padidėja 10 %.

Bloomberg rašo, kad 2 tipo diabetas yra labiausiai paplitusi ligos forma, kuria serga daugiau nei 500 milijonų žmonių visame pasaulyje.

Kembridžo universiteto mokslininkai apskaičiavo, kad dėl visuotinio senėjimo ir didėjančio kūno svorio iki 2050 m. šis skaičius padidės daugiau nei dvigubai.

Iš 1,97 mln. tyrime dalyvavusių suaugusiųjų daugiau nei 107 000 sirgo diabetu po 10 metų.

Tyrimas apima duomenis iš Artimųjų Rytų, Lotynų Amerikos ir Pietų Azijos, sakė Medicinos tyrimų tarybos epidemiologijos direktorius Nickas Warehamas.

Tyrime teigiama, kad pastaraisiais dešimtmečiais pasaulyje sparčiai išaugo mėsos gamyba, o daugelyje šalių mėsos suvartojimas viršija mitybos rekomendacijas.

Nors šiuo metu vaistų nuo diabeto nėra, JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro Nacionalinė diabeto prevencijos programa rekomenduoja mankštintis ir stebėti savo mitybą, nes būtent rizika susirgti šia liga yra susijusi su viršsvoriu.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder