Migdolai gali pagerinti žarnyno veiklą
Naujausi tyrimai rodo, jog sauja migdolų per dieną gali pagerinti žarnyno būklę, didinti riebiosios rūgšties kiekį, kuri yra pagrindinis energijos šaltinis ląstelėms storajame žarnyne. Valgydami subalansuotą mitybą užtikrinsite ir mikrobiotos balansą, kuri atsakinga už virškinimą, širdies, odos puikią būklę, psichinę sveikatą.
Baltymai
Riešutai - puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis, o 1 porcija jų suteikia net 6g baltymų.
Skaidulos
Riešutai - taip pat puikus skaidulų šaltinis. Skaidulos veikia kaip prebiotikai - maistas žarnyno bakterijoms. Taip pat skaidulos leidžia sureguliuoti apetitą, tad padeda kontroliuoti svorį.
Sveikosios riebalų rūgštys
Migdolai - puikus nesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis, leidžiantis sureguliuoti cholesterolio, uždegiminių reakcijų skaičių organizme. Taip riešutai gali sumažinti kardiovaskulinių ligų riziką.
Vitaminas E
Vitaminas E - stiprus antioksidantas, leidžiantis pašalinti laisvuosius radikalus organizme. Jis taip pat svarbus regėjimui, reprodukcinei sistemai, odai.
Manganas
Migdolai - taip pat puikus mangano šaltinis, kuris svarbus formuojant jungiamąjį, kaulinį audinį, formuojant kraujo ląsteles, gaminant hormonus.
Magnis
Magnis migdoluose padės sureguliuoti miegą, virškinimo veiklą, raumenų ir nervinę funkcijas.
Migdolai - taip pat puikus vario, kalcio, fosforo, fitochemikalų ir antioksidantų šaltinis.
Svarbu žinoti
Nors migdolai - puikus maistinių medžiagų šaltinis, svarbu nepamiršti, jog jie taip pat yra kaloringas produktas. Stenkitės suvartoti rekomenduojamą riešutų kiekį per dieną. Rinkitės migdolus natūralius, be pridėtinių medžiagų, tokius, kurie nebus kepinti, sūdyti ir kitaip pagardinti.
Šaltinis: https://www.realsimple.com/almonds-health-benefits-6835790
Rašyti komentarą