Mokslininkai ir virėjai sukūrė pyrago receptą, kuris gali pagerinti jūsų smegenų sveikatą

(2)

„Nepamirštamu pyragu“ pavadintame jo recepte yra ingredientų, kurie turėtų padėti mūsų smegenims išlikti sveikiems, pavyzdžiui, burokėlių, alyvuogių aliejaus ir cinamono.

Konditerijos šefas susivienijo su ekspertais, kad išrastų pyragą, kuris gali pagerinti jūsų smegenų sveikatą.

Ingredientai skamba kaip tie, kuriuos būtų galima panaudoti skanioms salotoms gaminti.

„Špinatai, ciberžolė, moliūgas, burokėlis“ sudaro kai kuriuos ingredientus, pasak Christopherio Thé, konditerijos šefo, atsakingo už recepto įgyvendinimą.

Šio „nepamirštamo pyrago“ recepte taip pat yra tokių ingredientų kaip alyvuogių aliejus ir cinamonas.

Nebuvo atliktas joks klinikinis tyrimas, įrodantis pyrago naudą smegenims.

Tačiau Naujojo Pietų Velso universiteto (UNSW) Sidnėjuje, Australijoje, komanda teigia, kad sudedamosios dalys buvo susijusios su geresniu kraujo ir deguonies srautu.

Jie tikisi pabrėžti „plačiai paplitusią vyresnio amžiaus australų pažinimo funkcijų nuosmukio problemą“.

Pavyzdžiui, žinoma, kad burokėliai gerina smegenų kraujotaką ir apsaugo mūsų neuronų tinklą.

Alyvuogių aliejus gali sumažinti Alzheimerio ligos biologinius žymenis, medus yra priešuždegiminė medžiaga, o mėlynės gali pagerinti deguonies srautą į mūsų gyvybiškai svarbius organus.

„Maisto sudedamosiose dalyse yra molekulių, kurios daro galingą ir stiprų poveikį mūsų sveikatai“, – sakė UNSW maisto ir sveikatos ekspertas Johannesas le Coutre'as.

Le Coutre teigia, kad maistas yra esminis elementas, kai kalbama apie pažinimo nuosmukio prevenciją ir gydymą.

„Per pastaruosius 10, 20, 30 metų supratimas auga dėl funkcinio maisto idėjos ir koncepcijos“, – pridūrė jis.

UNSW Senėjimo ateities instituto direktorius Kaarinas Anstey pridūrė, kad idealiu atveju žmonės visą gyvenimą turėtų valgyti sveiką maistą.

„Jei žmogus turi pažinimo nuosmukio požymių, vien dieta nepagerins jo smegenų sveikatos“, – sakė Anstey.

Tyrimai, kurie susiejo sveikesnę mitybą su sumažėjusią demencijos rizika, matavo mitybos modelius, kurie atspindi, kaip žmonės valgo daugelį metų.

Tuo tarpu Thé, kuris yra patyręs konditerijos šefas, teigė, kad rasti tinkamą ingredientų ir skonių balansą buvo iššūkis.

„Pirmoji versija, kurią aš padariau, buvo kaip karis“, – sakė Thé.

Tortas buvo sukurtas švenčiant maisto pristatymo labdaros organizacijos „Meals on Wheels“ 70-metį.

Šaltinis: www.euronews.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder