Naudingi produktai su magniu, kurie padės įveikti stresą ir nuovargį

(1)

Magnis dažnai vadinamas „ramybės mineralu“ – ir ne veltui. Jis dalyvauja šimtuose biocheminių procesų, veikia smegenų, širdies ir nervų sistemos darbą. Magnio trūkumas gali nepastebimai sutrikdyti mūsų emocinę pusiausvyrą, miegą ir net hormonų pusiausvyrą. Tačiau gera žinia yra ta, kad magnio trūkumą lengva papildyti maistu.

Kokie simptomai gali rodyti magnio trūkumą ir kokie produktai padės organizmui atkurti pusiausvyrą

Kam mums reikalingas magnis

Šis mineralas yra tikras organizmo darbininkas. Štai tik keletas jo funkcijų:

Ramus ir stiprūs nervai. Magnis padeda kovoti su stresu, mažina nerimą ir gerina nuotaiką.

Gilus miegas. Be pakankamo magnio kiekio sunku atsipalaiduoti prieš miegą, jau nekalbant apie užmigimą.

Širdis ir kraujagyslės. Jis dalyvauja reguliuojant kraujospūdį ir širdies raumens darbą.

Moterų sveikata. Padeda sušvelninti PMS simptomus, palaiko hormonų pusiausvyrą.

Energijos lygis. Magnis dalyvauja gaminant ląstelių energiją – ATF.

Kaip suprasti, kad organizmui trūksta magnio

Paprastai tai rodo šie požymiai:

nuolatinis nuovargis, net po miego;

nervingumas, nerimas, dirglumas;

raumenų trūkčiojimas ar mėšlungis;

blogas miegas ir sunkumas užmigti;

galvos skausmai, ypač įtempti;

padidėjęs jautrumas stresui.

Jei atpažįstate šiuos simptomus, galbūt atėjo laikas peržiūrėti mitybą.

10 maisto produktų, turinčių magnio: ką įtraukti į meniu

1. Moliūgų sėklos (535 mg 100 g)

Absoliutus magnio turinio čempionas. Puikus užkandis tiems, kurie daug dirba protu arba patiria stresą.

2. Natūrali kakava (499 mg/100 g)

Gerina nuotaiką, gerina koncentraciją. Įdėkite į kokteilius, košes arba gerkite kaip „kakava su vandeniu“ be cukraus.

3. Čia sėklos (335 mg/100 g)

Naudingos žarnynui, odai ir energijos tonusui. Idealiai tinka pudingams, jogurtams ir košėms.

4. Kanapių sėklos (iki 440 mg/100 g)

Vertingas magnio ir augalinio baltymų šaltinis. Puikiai dera su salotomis ir kokteiliais.

5. Migdolai (270 mg/100 g)

Naudinga užkandis, stiprinantis širdį ir kraujagysles. Geriausia valgyti žalius.

6. Grikiai (iki 240 mg/100 g)

Išsaugo maksimalią naudą, skirtingai nuo skrudintų. Tinka vegetarams ir sergantiems anemija.

7. Špinatai (90 mg/100 g)

Lapinis „supermaistas“ su magnio, geležies ir folio rūgštimi. Įdėkite į salotas, kokteilius ar omletus.

8. Juodosios pupelės (60–70 mg/100 g, virtos)

Augalinės baltymai ir magnis viename patiekale. Tinka sriuboms, salsai ir bouliams.

9.Lapiniai kopūstai (47 mg/100 g)

Turi švelnų skonį ir daug vitaminų. Geriausia – šiek tiek apvirta.

10. Bananai (iki 35 mg/100 g)

Nors ir nėra čempionai, bet yra malonus būdas palaikyti magnio ir kalio lygį.

Svarbu prisiminti

Net nedidelis magnio trūkumas gali palaipsniui sutrikdyti vidinę pusiausvyrą. Todėl geriau veikti iš anksto: įtraukite į racioną bent keletą produktų iš sąrašo, stebėkite savijautą – ir pastebėsite, kaip grįžta ramybė, energija ir aiškumas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder