Žinoma, būtų lengviau juos įdėti į jau planuojamą kokteilį arba ką tik pagamintą omletą, bet štai.
Kodėl žmonės taip daro?
Remiantis šiais vaizdo įrašais, kai kurie teigia, kad ne tik pradėsite dieną vartodami daugybę vitaminų, geležies ir kalio, bet ir galite „pažaboti angliavandenių ir cukraus troškimą“, o kiti tvirtina, kad tai darydami kiekvieną rytą „išlavinsite jūsų skonio receptorius dienai“.
Savo sveikatos pagrįsti vienu vieninteliu dalyku nėra puikus kelias į sėkmę. „Manau, kad špinatai, be abejo, yra labai maistingas maistas, tačiau juose nėra viso vitaminų ir mineralų spektro, kurių reikia kasdien“, – sako Christina Manian, RDN, tvaraus maisto sistemų specialistė.
Taigi, koks yra tikrasis šios tendencijos mokslas?
Tiesą sakant, nėra daug mokslo, kuris patvirtintų šiuos teiginius apie skonio svogūnėlių lavinimą ir sumažintą alkį. Bafalo universiteto atlikti kartaus maisto tyrimai parodė, kad šeriant peles karčiu maistu (pvz., lapiniais žalumynais), baltymų pagrindu pagamintas seilių junginys, kuris suaktyvėjo valgant ką nors kartaus, laikui bėgant gali padidėti.
Iš esmės pranešime spaudai buvo teigiama, kad kai šis baltymas buvo suaktyvintas, „kartus skonis kaip vanduo“. Taigi, pelės galėjo valgyti daugiau kartaus maisto, nepaisydamos skonio. Svarbu pažymėti, kad tyrimai, atlikti su pelėmis ir žiurkėmis, nelabai atspindi pasekmių žmonėms, nes mūsų fiziologiniai skirtumai, pvz., hormoninė sudėtis ir imuninė sistema, per daug skiriasi nuo šių laboratorinių pelių / žiurkių tyrimų, kad būtų galima padaryti konkrečias išvadas. Tiesą sakant, su žmonėmis pagrįsti tyrimai rodo, kad potraukio maistui neigimas iš tikrųjų gali sukelti padidėjusį apetitą ir net persisotinantį elgesį.
Tačiau tai ne visos blogos naujienos. Yra daug informacijos, rodančios maisto seką – pradedant kiekvieną valgį valgant daržoves, tada baltymus, o paskui visa kita – iš tikrųjų padeda sumažinti alkio jausmą, sotumo jausmą ir geriau kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje. „Dažnai mėgaujuosi špinatais ryte (dažniausiai virti su tofu arba kiaušiniais ir nesmulkintų grūdų skrebučiais), bet nėra raginimo valgyti juos žalius kaip pirmą patiekalą dienoje“, – sako Manian.
Išbandžius šią ,,madą" tikrai nepajusite jokios žalos (išskyrus galbūt nedidelį užspringimo pavojų?). Visgi, suvalgant daugiau daržovių visada laimėsime.
Dietologai mano, kad špinatų įtraukimas į bet kurią jūsų kasdienio valgymo plano dalį yra visiškas laimėjimas. „Apskritai, žalių špinatų valgymas yra puiki praktika, kaip ir virtų špinatų valgymas“, – sako Manianas. „Manau, kad jei žmonės tai daro bet kuriuo paros metu, tai yra nuostabu, o jei jie jaučia norą ryte valgyti špinatus, tai taip pat nuostabu."
Šaltinis: www.wellandgood.com

Rašyti komentarą