Net diabetu sergantys žmonės gali jo paragauti: mitybos specialistai pasidalijo desertu, gerinančiu cukraus kiekį kraujyje

Jei sergate diabetu, verta atsargiau rinktis desertus.

Jei esate vienas iš diabetu sergančių žmonių, galbūt atsisakote desertų bijodami, kad jie padidins cukraus kiekį kraujyje.

Tyrimai rodo, kad vienas iš labiausiai paplitusių įsitikinimų tarp šia liga sergančių žmonių yra tas, kad jie turėtų riboti saldumynus, tačiau ne visi desertai yra vienodi, rašo "EatingWell".

"Desertuose, padedančiuose sumažinti cukraus kiekį kraujyje, turėtų būti subalansuotas baltymų, skaidulinių medžiagų ir sveikų riebalų kiekis, - pažymėjo medicinos mokslų daktarė Alice Smolen, Naujojo Džersio dietologė.

Tačiau vis dėlto yra desertų, kuriuos diabetikai gali drąsiai valgyti.

Mitybos specialistai papasakojo, koks desertas geriausiai tinka sergant tokia liga ir kuo jis naudingas.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis desertą

Dauguma desertų turi daug paprastųjų angliavandenių, pridėtinio cukraus ir sočiųjų riebalų.

Juos retkarčiais gali valgyti cukriniu diabetu nesergantys žmonės. Tačiau jei sergate šia liga, turėtumėte sąmoningiau vartoti saldumynus.

"Tyrimai rodo, kad baltymų derinimas su angliavandeniais padeda pagerinti cukraus kiekio kraujyje reakciją.

Skaitydami maisto produktų etiketes arba maistingumo faktus, ieškokite angliavandenių ir baltymų su pridėtiniais riebalais santykio 1:1 arba 2:1", - rekomenduoja sporto mitybos specialistė medicinos mokslų daktarė Jenna Brown.

Pasak jos, skaidulinės medžiagos taip pat gali būti naudingos.

"Skaidulos yra pagrindinis cukraus kiekio kraujyje kontrolės komponentas, nes padeda palaikyti ir stabilizuoti gliukozės kiekį", - priduria Alice Smolen.

Geriausias desertas cukraus kiekiui kraujyje gerinti

Desertas Nr. 1, kuriam pritaria mitybos specialistai, yra braškių-šokolado sausainiai su graikišku jogurtu.

"Graikiškas nenugriebto pieno jogurtas yra puikus baltymų ir riebalų šaltinis, derinamas su skaidulinių medžiagų turinčiomis braškėmis, kurios yra natūralaus cukraus šaltinis", - pabrėžia Brown.

Tyrimo duomenimis, tokios uogos kaip braškės gali pagerinti cukraus ir insulino kiekį kraujyje po valgio žmonėms, turintiems atsparumą insulinui ar metabolinį sindromą.

Šį receptą galite papildyti riešutais, kad jie būtų traškūs ir papildyti skaidulinėmis medžiagomis.

Naujausi tyrimai parodė, kad daug skaidulų turinti mityba gali padėti pagerinti cukraus kiekio kraujyje, lipidų kiekio kraujyje ir uždegimo kontrolę - tai svarbūs sveikatos rodikliai diabetu sergantiems žmonėms.

Be to, ekspertai teigia, kad juodasis šokoladas puikiai užbaigia šį gardų desertą.

"Juodajame šokolade esanti kakava yra funkcinis produktas, turintis daug polifenolių, kurie siejami su mažesniu atsparumu insulinui", - pažymi Brown.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder