Norint numesti svorio ir pagerinti virškinimą - kokių netikėtų prieskonių galima dėti į avižinę košę

Prieskoniai, padedantys numesti svorio:

Avižose yra daug mikroelementų, vitaminų, aminorūgščių, riebalų ir aliejų, kurie teigiamai veikia sveikatą.

Todėl šie maistingi, daug skaidulų turintys neskaldyti grūdai yra puikus sveikų pusryčių pagrindas.

Avižos suteikia reikiamos energijos, gerina virškinimą ir padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Registruota dietologė Katherine Gervasio rekomenduoja į rytinę avižinę košę įdėti keturis prieskonius.

Jie ne tik pagerina košės skonį, bet ir pagreitina medžiagų apykaitą bei pasižymi termogeninėmis savybėmis, t. y. padeda padidinti riebalų deginimo efektyvumą organizme.

Kokių prieskonių turėtumėte dėti į avižinę košę kiekvieną rytą, kad jaustumėtės geriau

Imbieras

Dėl to, kad imbiero sudėtyje yra tokių junginių, kaip gingerolis ir shogaolis, jis kelia kūno temperatūrą, o tai skatina riebalų deginimą.

Imbieras „suteikia termogeninį poveikį, kuris gali pakelti kūno temperatūrą ir padidinti kalorijų išeikvojimą. Jis taip pat palaiko virškinimą ir gali padėti skaidyti riebalus“.

Šafranas

Šafranas pasižymi gydomosiomis savybėmis - jis padeda kontroliuoti svorį, reguliuoti apetitą ir mažinti potraukį.

Visa tai neabejotinai apsaugo nuo persivalgymo ir skatina subalansuotą mitybą.  

Ir tai dar ne viskas - šafranas gali pagerinti nuotaiką, taigi sumažinti su stresu susijusį persivalgymą.

„Tai brangus prieskonis, bet jo galima dėti ir į avižinę košę!

Šafranas gali padėti sumažinti apetitą, neleisdamas persivalgyti, o tai netiesiogiai padeda reguliuoti svorį.

Jame taip pat yra antioksidantų, kurie palaiko sveiką medžiagų apykaitą“, - sako Gervasio.

Mitybos specialistas rekomenduoja kelias šafrano gijas 5-10 minučių pamirkyti šiltame vandenyje arba piene, o tada verdant sumaišyti su avižiniais dribsniais:

„Tai suteiks jūsų košei švelnų gėlių aromatą.“

Muskato riešutas

Muskato riešuto sudėtyje yra miristicino, kuris padeda virškinimui, nes stimuliuoja virškinimo fermentus.

O geresnis virškinimas padeda organizmui efektyviau skaidyti maistą, galimai palaikydamas medžiagų apykaitos procesus.

Pasak mitybos specialistės, muskatų eteriniai aliejai „taip pat skatina detoksikaciją, o tai gali padėti normalizuoti medžiagų apykaitą“.

Juodieji pipirai

Pipirinas, esantis juoduosiuose pipiruose, gerina medžiagų apykaitos procesus, spartina kalorijų ir riebalų deginimą.

Jis taip pat turi nuostabią savybę skatinti maistinių medžiagų iš kitų maisto produktų ir prieskonių, pavyzdžiui, kurkumino iš ciberžolės, įsisavinimą, o tai dar labiau skatina medžiagų apykaitą.

„Juodaisiais pipirais pabarstykite savo avižinius dribsnius, - sako Gervasio.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder