Gydytojai nustatė vieną vaisių, kuris yra ypač naudingas širdies sveikatai ir tai patvirtina moksliniai tyrimai, rašo žurnalas „ Parade“.
Pasak leidinio, žurnale „Cureus“ paskelbta tyrimų apžvalga parodė, kad reguliariai avokadus valgančių žmonių cholesterolio kiekis kraujyje buvo mažesnis, o širdies ir kraujagyslių ligų rizika - mažesnė.
Kas nutiks, jei kasdien valgysite avokadą
Robert Wood Johnson universitetinės ligoninės kardiologijos skyriaus klinikinis direktorius daktaras Anthony Altobelli atkreipė dėmesį į tyrimą, kuris parodė, kad reguliariai valgant avokadus galima pagerinti širdies sveikatą.
Tai 30 metų trukęs stebėjimo tyrimas, kuriame dalyvavo daugiau nei 100 000 sveikatos priežiūros specialistų ir kuris buvo paskelbtas žurnale „Journal of the American Heart Association“.
„Jis parodė, kad tie, kurie kas savaitę suvalgydavo bent dvi porcijas avokadų, o tai atitinka maždaug vieną visą avokadą, 16 proc. sumažino širdies ir kraujagyslių ligų riziką ir 21 proc. koronarinės širdies ligos riziką“, - sakė jis.
Pasak ekspertų, yra trys pagrindinės priežastys, kodėl avokadai naudingi širdies sveikatai:
Tai geras nesočiųjų riebalų šaltinis. Kaip paaiškino Altobelli, viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl avokadai tokie naudingi širdies sveikatai, yra ta, kad jie yra geras polinesočiųjų riebalų šaltinis.
Pasak sertifikuotos mitybos specialistės ir kardiologės Michelle Rutenstein, nesotieji riebalai gali palaikyti širdies sveikatą, nes jie mažina cholesterolio kiekį ir uždegimą.
Tai puikus skaidulinių medžiagų šaltinis. Kardiologė Sharaine Mark pažymėjo, kad avokadą sudaro apie 80 % skaidulinių medžiagų.
Pasak jos, be neįkainojamos naudos žarnyno sveikatai gerinti, ji taip pat mažina cholesterolio kiekį.
Turi daug antioksidantų. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad mityba, į kurią įeina daug antioksidantų turintys maisto produktai, padeda sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Rašyti komentarą