Mitybos specialistai įvardijo sveikiausius riešutus, kurie gerina cukraus kiekį kraujyje, rašo „EatingWell“.
Pažymima, kad kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje naudinga visiems, nes tai padeda palaikyti stabilesnį energijos lygį visą dieną.
Pasak mitybos specialistės ir mokslų magistrantės Annette Snyder, viena mokslinė apžvalga parodė, kad riešutų įtraukimas į mitybą gali padėti palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje.
„Viename konkrečiame apžvalgos tyrime buvo pateikti duomenys apie mažesnį cukraus kiekį kraujyje nevalgius tiems, kurie vartojo daugiausiai riešutų, - pažymėjo ji.
Papildomos išvados apie riešutų naudą apėmė mažesnį insulino kiekį ir atsparumą insulinui bei mažesnį hemoglobino A1C (vidutinį cukraus kiekį kraujyje per 3 mėnesius), rašoma leidinyje.
Riešutai Nr. 1 cukraus kiekiui kraujyje
Kanadietė mitybos specialistė Lenora Watamaniuk išskyrė pekano riešutus kaip naudingiausius riešutus cukraus kiekiui kraujyje mažinti.
„Pekano riešutai turi, sakyčiau, mažesnį baltymų ir angliavandenių kiekį ir didesnį riebalų kiekį nei keli kiti paplitę riešutai“, - aiškino ji.
Ji pabrėžė, kad pekano riešutai yra puikus sveikųjų riebalų šaltinis, ir tai yra gerai.
„Riebalai yra svarbi maistinė medžiaga, kurią jūsų organizmas naudoja hormonų gamybai, tam tikrų vitaminų įsisavinimui ir stabiliam cukraus kiekiui kraujyje palaikyti, be kitų funkcijų“, - rašoma leidinyje.
Riebalai taip pat turi daug skaidulinių medžiagų, kurios teigiamai veikia cukraus kiekį kraujyje.
„Skaidulos padeda sulėtinti angliavandenių skilimą ir išsiskyrimą į kraują, o tai padeda išvengti cukraus kiekio kraujyje šuolių“, - pažymėjo Snyderis.
Kiti riešutai, mažinantys cukraus kiekį kraujyje
Be pekano riešutų, mitybos specialistai rekomendavo tokius riešutus kaip makadamijos (daug riebalų ir mažai angliavandenių), migdolai (tyrimai parodė ryšį su sveikesniu cukraus kiekiu kraujyje) ir braziliški riešutai (vienas turtingiausių maisto produktų selenu - mineralu, svarbiu skydliaukės sveikatai).
Rašyti komentarą