Nuo vaisių pašaliname cheminį vašką

Nuo vaisių pašaliname cheminį vašką: 4 veiksmingi būdai, kuriuos žino ne visi

Ne paslaptis, kad pirkėjų dėmesį dažnai patraukia gražūs, blizgūs vaisiai. Vaisius užtepus vašku, jie ilgiau išsilaikys transportuojant. Deja, ne visada tam naudojami natūralūs vaškai.

Atsikratyti tokios plėvelės gana paprasta.

Ukr.Media papasakojo keletą nesudėtingų būdų.

Kaip pašalinti vašką nuo vaisių

* nusipirktus vaisius ar daržoves būtina plauti po šiltu arba karštu vandeniu – vaškas tirpsta aukštesnėje temperatūroje;

* kad lipnus parafino sluoksnis atkibtų nuo vaisiaus, galite jį mirkyti keletą minučių ar valandų (priklausomai nuo sluoksnio storio);

* vaisius galite papildomai nuvalyti šepetėliu, kempine ar paprastu skudurėliu.

Svarbu, kad kempinė ar skudurėlis prieš tai nebūtų buvę naudojami indams plauti, nes ant jų gali likti cheminių komponentų;

* naudokite natūralius produktus, kurie nuplaus vašką nuo vaisių ar daržovių.

Populiariausia yra maistinė soda. Ji turi mechaninį poveikį vaisiaus odelei, taip pat valo ją nuo bakterijų ir kitų mikroorganizmų.

Tačiau po procedūrų obuoliai, kriaušės ar persikai vis tiek gali išlikti blizgūs. Tokiu atveju galite nuo jų nupjauti žievelę.

Tai gali turėti įtakos išvaizdai, tačiau produktas taps saugesnis.

alfa.lt

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder