Pasirodo, agurkai nėra tokie naudingi, kaip visi manėme: ekspertai įspėja

Agurkai yra populiarus užkandžių, salotų ar sumuštinių gaminimo pasirinkimas. Jie laikomi labai sveiku maistu, tačiau ekspertai teigia, kad tai nėra visiška tiesa.

Mitybos specialistė Rhiannon Lambert, kuri specializuojasi svorio valdymo srityje, skambina pavojaus signalu visiems, kurie reguliariai vartoja agurkus. Apie tai rašoma leidinyje „Exspress“.

Ekspertė teigia, kad šios daržovės gali būti visai ne tokios naudingos, kaip visi anksčiau manė. Kadangi agurkus daugiausia sudaro vanduo, geriau juos valgyti ne kaip sveiką produktą, o siekiant sudrėkinti organizmą.

Rhiannon rašo, kad agurkas yra gaivi daržovė, kurioje yra labai daug (96 %) vandens, todėl ji gerai drėkina organizmą, tačiau joje palyginti mažai maistinių medžiagų. Nors jame galima rasti šiek tiek vitaminų, ypač B grupės vitaminų, vitaminų K ir C, ir mineralinių medžiagų (kalio, fosforo, vario, magnio), jam trūksta maistinės vertės.

Iš tiesų, sako ekspertas, agurkai turi šiek tiek antioksidantų, pavyzdžiui, flavonoidų, o šios daržovės žievėje yra daug ląstelienos. Tačiau norint organizmą pripildyti maistinių medžiagų, geriau rinktis sveikesnius variantus, ypač kryžmažiedžius arba lapinius žalumynus.

Lambert sako, kad agurkus geriausia valgyti žalius, pavyzdžiui, ant sumuštinių, salotose arba kaip užkandį be kitų daržovių.

Ji sako, kad panašų poveikį turi ir aisbergo salotos. Jos labiau drėkina, o ne turi daug maistingųjų medžiagų. Jose yra daug mažiau skaidulų ir antioksidantų nei tamsesnėse lapinėse alternatyviose salotose, be to, jose gana mažai vitaminų C, A ir K.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder