Cukrus

Paslėptas cukrus: gydytojai įvardijo 13 produktų, kurie kenkia figūrai ir širdžiai

(4)

Artėjant šventėms daugelis žmonių stengiasi apriboti suvartojamo cukraus kiekį, tačiau yra produktų, kurie kelia paslėptą pavojų.

Kaip rašo "Deseret News", Amerikos širdies asociacija teigia, kad pridėtinis cukrus neturėtų viršyti 6 % kalorijų per dieną, t. y. iki 100 kalorijų arba šešių arbatinių šaukštelių.

Vyrams tai yra apie 150 kalorijų arba devyni arbatiniai šaukšteliai.

Vieno šios srities tyrimo duomenimis, nustatyta, kad didelis cukraus suvartojimas susijęs su mirtingumu nuo širdies ligų.

"Pridėtinio cukraus vartojimo pasekmės - padidėjęs kraujospūdis, uždegimai, padidėjęs svoris, diabetas ir kepenų suriebėjimas. Jos taip pat susijusios su padidėjusia širdies priepuolio ir insulto rizika", - sakė Harvardo visuomenės sveikatos mokyklos dietologijos profesorius daktaras Frankas Hu.

Sveikatos ekspertai įvardijo 13 maisto produktų, kuriuose yra paslėpto cukraus:

sumažinto riebumo žemės riešutų sviestas - dviejų valgomųjų šaukštų porcijoje yra šaukštelis cukraus;

neriebus jogurtas - 11 šaukštelių cukraus viename puodelyje;

greito paruošimo avižiniai dribsniai - 12-15 g pridėtinio cukraus mažame pakelyje;

konservuotos keptos pupelės - 5 šaukšteliai cukraus vienoje porcijoje; 

gazuotas vanduo - 8 šaukšteliai cukraus;

barbekiu padažas - 4,5 šaukštelio cukraus keturiuose šaukštuose padažo;

konservuotų vaisių - 39 g cukraus vienoje porcijoje; 

sultenės - mažoje dėžutėje yra mažiausiai 25 g cukraus;

makaronų padažas - jame yra cukraus iš pomidorų;

augalinis pienas: puodelyje migdolų pieno yra 7,2 g cukraus, vaniliniame migdolų piene - 15 g, avižų piene - 7 g viename puodelyje.

Baltymų batonėliai - iki 20 g cukraus;

virtos sriubos - patikrinkite cukraus kiekį etiketėje;

krekeriuose ir duonoje dažnai yra pridėtinio cukraus.

Kaip minėta, šis nesveikas produktas dažnai slepiamas po kitais pavadinimais. Nepaisant to, jis vis tiek turės neigiamą poveikį jūsų organizmui. Ieškokite jo etiketėje:

Išgarintos cukranendrių sultys;

vaisių sulčių koncentratas;

sirupas;

miežių salyklas;

maltozė;

galaktozė arba gliukozė;

agavų nektaras; 

kristalizuota fruktozė;

melasa.

Ekspertai pataria stebėti produktų sudėtį, o ne tikėti etikete, kurioje parašyta "be cukraus" arba "su sumažintu cukraus kiekiu".

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su savo draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder