Penki maisto produktų deriniai, kurie atgaivina ir aktyviai kovoja su uždegimu

Kai kurie sveiki maisto produktai dar labiau gydo, kai yra derinami tarpusavyje. Prisiminkite šiuos derinius.

Kai kurių maisto produktų deriniai sustiprina vienas kito naudą sveikatai, ypač jų priešuždegiminį poveikį.

Specialistai išskyrė geriausius derinius, kurie gali sumažinti uždegimą organizme, rašo žurnalas „Prevention“.

Lapiniai žalumynai + alyvuogių aliejus

Žalios lapinės daržovės kartu su sveikaisiais riebalais padeda organizmui geriau įsisavinti antioksidantus, pavyzdžiui, liuteiną ir beta karotiną.
Liuteinas mažina akių uždegimą ir apsaugo nuo su amžiumi susijusių degeneracinių tinklainės ligų.

Beta karotenas padeda mažinti lėtinį vyresnio amžiaus žmonių uždegimą.

Lęšiai + citrina

Moterims prieš menopauzę ir menopauzės laikotarpiu dėl geležies trūkumo gresia anemija. Norint padidinti jos pasisavinimą, geležies turtingus maisto produktus (lęšius, pupeles) reikėtų vartoti kartu su vitamino C šaltiniais, pavyzdžiui, citrina.

Citrusinių vaisių askorbo rūgštis ir karotinoidai padeda organizmui geriau įsisavinti geležį.

Avietės + vynuogės

Avietėse yra elaginės rūgšties, kuri sustiprina vynuogėse esančio antioksidanto kvercetino poveikį. Kartu šie komponentai pasižymi stipriu priešuždegiminiu poveikiu.

Šis derinys padeda:

sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką

stiprinti kaulus ir užkirsti kelią osteoporozei

sumažinti plaučių vėžio tikimybę

Česnakas + svogūnas

Česnakai ir svogūnai yra natūralūs antioksidantai, tačiau jų poveikis sustiprėja, kai jie derinami su pilno grūdo maisto produktais, tokiais kaip rudieji ryžiai ar neskaldyti kviečiai.

Šis trio padeda organizmui geriau įsisavinti cinką - imunitetui svarbų mineralą.

Jis mažina lėtinių uždegiminių ligų: aterosklerozės, neurodegeneracijos, vėžio ir autoimuninių sutrikimų riziką.

Migdolai + kefyras

Į kefyrą pridėjus griežinėliais pjaustytų migdolų, gėrimas tampa tikru supermaistu žarnynui.

Migdolų skaidulos veikia kaip prebiotikas, maitinantis naudingąsias bakterijas.

Kefyre esantys probiotikai stiprina imuninę sistemą ir kovoja su lėtiniu žarnyno uždegimu.

Tinkami produktų deriniai padeda ne tik prisotinti organizmą naudingomis medžiagomis, bet ir užkirsti kelią rimtų ligų išsivystymui.

Šaltinis: cursorinfo.co.il

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder