Penkios priežastys, kodėl graikiškas jogurtas turėtų tapti jūsų mitybos dalimi

Graikiškas jogurtas skiriasi nuo įprasto jogurto didesne baltymų koncentracija dėl specialios gamybos technologijos – iš produkto pašalinamas serumas. Dėl to jogurtas tampa tirštesnis, sotresnis ir maistingesnis. Apie tai  pasakoja dietologas Olegas Švecas savo „Facebook“ paskyroje.

Graikiško jogurto maistinė vertė

200 gramų neriebaus nesaldaus jogurto sudėtyje yra:

146 kalorijos

20 g baltymų

3,8 g riebalų

7,8 g angliavandenių

Be to, produktas yra turtingas vitaminais ir mineralais: vitaminas B12 – 43 % paros normos, riboflavinas (B2) – 35 %, selenas – 45 %, kalcis – 18 %, fosforas – 22 %, cinkas – 11 %. Palyginti su įprastu jogurtu, graikiškas jogurtas yra pranašesnis dėl didesnio baltymų kiekio ir mažesnio angliavandenių kiekio, todėl jis yra puikus pasirinkimas žmonėms, kurie stebi savo mitybą.

Penki pagrindiniai privalumai sveikatai

1. Turtingas baltymų ir mikroelementų šaltinis

Baltymai yra būtini organizmui visiems biocheminiams procesams, palaiko imunitetą ir dalyvauja audinių atsinaujinime. Graikiškas jogurtas suteikia didelį baltymų kiekį. Jame esantys vitaminas B12, selenas ir cinkas palaiko imuninės sistemos veiklą, skatina eritrocitų susidarymą ir energijos gamybą.

2. Kaulų stiprinimas

Didelis baltymų, kalcio, magnio ir fosforo kiekis skatina kaulų audinio formavimąsi ir stiprinimą. Reguliarus jogurto vartojimas gali padidinti kaulų mineralinį tankį ir sumažinti osteoporozės riziką.

3. Žarnyno sveikatos palaikymas

Daugelis graikiško jogurto rūšių turi probiotikų – naudingų bakterijų, kurios gerina virškinimą ir žarnyno mikrofloros įvairovę. Žarnyno sveikatai geriau rinktis nesaldų jogurtą, nes cukrus gali sutrikdyti naudingų bakterijų pusiausvyrą.

4. Raumenų atsigavimas

Didelis baltymų kiekis daro graikišką jogurtą idealiu užkandžiu po treniruotės. Jis skatina raumenų baltymų sintezę ir atsigavimą, pagreitindamas regeneraciją po fizinio krūvio ir palaikydamas raumenų masės augimą.

5. Sotumo ir svorio kontrolė

Baltymai yra vieni iš labiausiai sotinančių makroelementų. Graikų jogurto įtraukimas į mitybą padeda ilgiau išlaikyti sotumo jausmą, o tai palengvina svorio kontrolę. Tyrimai rodo, kad reguliarus jogurto vartojimas yra susijęs su mažesniu riebalų kiekiu ir mažesniu juosmens apimtimi. 

Šaltinis: cursorinfo.co.il

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder