Priešuždegiminė dieta: kas tai yra ir kokia jos nauda

Perėjus prie priešuždegiminės dietos, per mėnesį galima pastebėti pastebimų rezultatų. 

Priešuždegiminė mityba apima vaisius ir daržoves, omega-3 riebalų rūgščių turinčius maisto produktus, neskaldytus grūdus, liesus baltyminius produktus, sveikus riebalus ir prieskonius.

Ji draudžia arba riboja perdirbtų maisto produktų, raudonos mėsos ir alkoholio vartojimą.

Priešuždegiminė dieta - tai ne konkretus režimas, o mitybos stilius.

Viduržemio jūros regiono dieta ir DASH dieta yra priešuždegiminės dietos pavyzdžiai.

Daugelis perdirbtų maisto produktų sukelia uždegimą, o natūralūs maisto produktai, kuriuose gausu antioksidantų ir polifenolių, gali jį sumažinti.

Priešuždegiminėje dietoje derinami įvairūs maisto produktai, kurie:

turi daug maistinių medžiagų

turi daug antioksidantų

turi sveikų riebalų

Maisto produktai, kurie gali padėti kovoti su uždegimu:

riebios žuvys

vaisiai, pvz., mėlynės, gervuogės, braškės ir vyšnios

daržovės (ypač žaliosios)

pupelės

riešutai ir sėklos

alyvuogės ir alyvuogių aliejus

skaidulinės medžiagos

Žmonės, besilaikantys priešuždegiminės dietos, turėtų vengti arba riboti:

perdirbtų maisto produktų

maisto produktų, į kuriuos pridėta cukraus ar druskos

nesveikų riebalų

perdirbtų angliavandenių, kurių yra baltoje duonoje, baltuose makaronuose ir daugelyje kepinių

perdirbtų užkandžių, pavyzdžiui, traškučių ir krekerių

paruoštų desertų, pavyzdžiui, sausainių, saldainių ir ledų.

dideli alkoholio kiekiai.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder