Priešuždegiminė mityba apima vaisius ir daržoves, omega-3 riebalų rūgščių turinčius maisto produktus, neskaldytus grūdus, liesus baltyminius produktus, sveikus riebalus ir prieskonius.
Ji draudžia arba riboja perdirbtų maisto produktų, raudonos mėsos ir alkoholio vartojimą.
Priešuždegiminė dieta - tai ne konkretus režimas, o mitybos stilius.
Viduržemio jūros regiono dieta ir DASH dieta yra priešuždegiminės dietos pavyzdžiai.
Daugelis perdirbtų maisto produktų sukelia uždegimą, o natūralūs maisto produktai, kuriuose gausu antioksidantų ir polifenolių, gali jį sumažinti.
Priešuždegiminėje dietoje derinami įvairūs maisto produktai, kurie:
turi daug maistinių medžiagų
turi daug antioksidantų
turi sveikų riebalų
Maisto produktai, kurie gali padėti kovoti su uždegimu:
riebios žuvys
vaisiai, pvz., mėlynės, gervuogės, braškės ir vyšnios
daržovės (ypač žaliosios)
pupelės
riešutai ir sėklos
alyvuogės ir alyvuogių aliejus
skaidulinės medžiagos
Žmonės, besilaikantys priešuždegiminės dietos, turėtų vengti arba riboti:
perdirbtų maisto produktų
maisto produktų, į kuriuos pridėta cukraus ar druskos
nesveikų riebalų
perdirbtų angliavandenių, kurių yra baltoje duonoje, baltuose makaronuose ir daugelyje kepinių
perdirbtų užkandžių, pavyzdžiui, traškučių ir krekerių
paruoštų desertų, pavyzdžiui, sausainių, saldainių ir ledų.
dideli alkoholio kiekiai.
Rašyti komentarą