Ekspertai ne veltui pataria žuvį valgyti 2-3 kartus per savaitę. Tai geras baltymų ir sveikųjų riebalų šaltinis, todėl yra svarbi subalansuotos mitybos dalis.
Tačiau kai kurios žuvies rūšys yra sveikesnės už kitas.
Sveikiausios žuvų rūšys, kurias turėtų valgyti visi
Lašiša
Lašišoje gausu omega-3 riebalų rūgščių ir mažai gyvsidabrio.
Joje taip pat yra papildomų maistinių medžiagų, palaikančių bendrą sveikatą, įskaitant baltymus, aminorūgštis, įvairius vitaminus ir mineralus, pavyzdžiui, vitaminą D, geležį, kalcį ir kalį. Lašišoje taip pat yra antioksidantų, tokių kaip vitaminas E, vitaminas C ir selenas.
Skumbrė
Atlanto skumbrė yra ekologiškas ir sveikas pasirinkimas, nes joje yra liesų baltymų, kalcio, magnio, kalio, seleno ir B grupės vitaminų. Skumbrė tinkama vartoti maistui dėl gausaus vitaminų, ypač D grupės, kiekio.
Vaivorykštinis upėtakis
Vaivorykštinis upėtakis yra viena iš mažiausiai užterštų ir daug maistinių medžiagų turinčių žuvų. Jis ypač naudingas širdžiai dėl didelio baltymų kiekio ir mažo sočiųjų riebalų kiekio.
Sardinės
Sardinės. Nepaisant mažo dydžio, jose yra nemažai omega-3, kalcio, vitamino D ir B-12. Palyginti su kitų rūšių žuvimis, sardinėse yra gerokai mažiau gyvsidabrio.
Tunas
Tunas, kaip ir kitų rūšių žuvis, yra vertingas baltymų ir nesočiųjų riebalų šaltinis.
Konservuoti tunai, pagaminti iš smulkinto tuno, yra ypač sveiki: juose gyvsidabrio yra daug mažiau nei sveikose filė.
Saida
85 gramų šios žuvies porcijoje yra apie 15 gramų baltymų. Taip pat gausu omega-3 rūgščių.
Kartu joje mažai angliavandenių ir sočiųjų riebalų. Joje yra vienas mažiausių gyvsidabrio kiekių.
Silkė
Šioje žuvyje yra baltymų, kurie svarbūs normaliam ir visaverčiam organizmo funkcionavimui.
Silkės mėsa yra tokia pat maistinga kaip ir kitų, brangesnių žuvų. Joje yra iki 33 % lengvai virškinamų riebalų.
Šioje žuvyje taip pat yra A, D, E, B grupės vitaminų ir daug mikroelementų, įskaitant fosforą, kalį, kalcį, natrį, magnį, jodą ir omega-3.
Rašyti komentarą