Ši košė lyginama su nuodais: ar tikai ji išskiria nuodingas medžiagas ir kelia grėsmę žmonių sveikatai?
(8)Ekspertai aptiko pavojų vienoje populiariausių grūdinių kultūrų - ryžiuose.
Pažymima, kad miegančios būsenos grūduose yra bakterijos Bacilius cereus sporų.
Tačiau dėl sąlyčio su vandeniu mikroorganizmai pabunda ir gali išgyventi net po ilgo virimo.
Dėl to bakterijos pradeda išskirti toksines medžiagas ir virti ryžiai gali virsti tikru nuodu.
Kad išvengtumėte apsinuodijimo, kai kurie ekspertai pataria ryžius kuo greičiau po virimo palaikyti šaldytuve.
Tokiu atveju rekomenduojama juos laikyti ne ilgiau kaip dvi dienas.
Ryžių nauda
Kartu nereikėtų nuvertinti ir šių grūdų naudos.
Baltuosiuose ryžiuose yra B grupės vitaminų, aminorūgščių, kalio, fosforo ir kitų svarbių medžiagų, kurios gerina žarnyno veiklą ir net lėtina senėjimą.
Rudieji ryžiai padeda iš organizmo išplauti toksinus, valo kraujagysles, gerina kraujotaką ir skatina medžiagų apykaitą.
Rašyti komentarą