Širdies ir kraujagyslių ligų riziką lemia daugybė veiksnių.
Vienas iš jų - tai, ką žmonės deda į burną.
Šiuo atžvilgiu kardiologai pažymi, kad mityba yra svarbi kalbant apie širdies sveikatą.
"Maistas, kurį valgome, turi įtakos kelių širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnių, įskaitant aukštą kraujospūdį, aukštą cholesterolio kiekį kraujyje ir diabetą, vystymuisi, - aiškino "Memorial Hermann" kardiologas Kevinas Rabiee, rašo "Parade".
Jis pridūrė, kad suprasdamas, kokie maisto produktai duoda daugiausia naudos, žmogus gali palaikyti gerą širdies ir kraujagyslių sistemos būklę.
Pavyzdžiui, K. Rabiie rekomenduoja valgyti daug nesočiųjų riebalų turinčius maisto produktus, pavyzdžiui, riešutus, kad būtų užtikrinta širdies sveikata.
"Svarbu prisiminti, kad riebalai yra neatsiejama mūsų kūno dalis. Tačiau ne visi jie yra vienodi.
Riešutuose yra daugiau nesočiųjų riebalų rūgščių, kurios saugo širdies ir kraujagyslių sistemą ir mažina blogojo cholesterolio kiekį", - sakė ekspertas.
Rabis taip pat pasidalijo, kokius riešutus jis valgo beveik kasdien, kad išlaikytų sveiką širdį. Jis taip mėgsta migdolus, kad visada turi jų po ranka.
"Mėgstu migdolus, nes jie yra lengvas, sveikas ir skanus užkandis.
Stengiuosi automobilyje arba darbe laikyti nedidelį indelį migdolų, kai jaučiuosi alkanas.
Tai taip pat gali sulaikyti nuo nesveikų užkandžių pasirinkimo", - dalijosi kardiologas.
Jis pažymėjo, kad nesvarbu, kada ir kaip valgysite migdolus, gausite gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų.
"Nors yra daug širdžiai naudingų riešutų, migdolai laikomi vienu geriausių pasirinkimų", - patikino specialistas.
Jis patikslino, kad šiuose riešutuose gausu baltymų, sveikųjų riebalų ir kitų maistinių medžiagų, įskaitant vitaminą E, B grupės vitaminus, magnį ir kalcį.
Tačiau ekspertas įspėjo, kad labai svarbu kontroliuoti porcijas, kad ir kokius riešutus pasirinktumėte.
"Nesakyčiau, kad turėtumėte vengti kokių nors konkrečių riešutų, tačiau būtinai kontroliuokite porcijas. Riešutai yra labai kaloringi, todėl lengva persivalgyti", - perspėjo jis.
Rašyti komentarą