Uogienės, kurias būtina valgyti šaltuoju metų laiku - ir štai kodėl

(2)

Gydytojai rekomenduoja rudenį ir žiemą į savo racioną įtraukti šių trijų rūšių uogienes.

Vasarą ir rudenį namų šeimininkės užsiima maisto ruošimu žiemai. 

Tarp jų uogienė yra būtinas skanėstas, kuris yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas. 

Juk mūsų močiutės uogiene gydydavo peršalimo ligas ir kosulį bei mažindavo karščiavimą. 

Gydytojai rekomenduoja šaltuoju metų laiku valgyti šių trijų rūšių uogienes, ir štai kodėl.

Kokia uogienė laikoma sveikiausia: gydytojų patarimai

Aviečių uogienė padeda nuo peršalimo, mažina temperatūrą ir gydo gerklės skausmą. 

Jei sergate laringitu, faringitu ir kitomis gerklės ligomis, geriau valgyti būtent tokią uogienę.

Sergant peršalimo ligomis ir kosuliu šio skanėsto reikėtų dėti į arbatą. 

Žiemai avietes galima išvirti arba sumalti su cukrumi, taip jos nepraras savo naudos.

Serbentų uogienė laikoma naudingiausia, nes joje yra didelė dalis vitamino C, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą. 

Serbentuose taip pat gausu fitonutrientų - junginių, kurie gydo gripą ir padeda apsaugoti organizmą nuo kitų virusinių ligų. 

Gydytojai rekomenduoja žiemai rinkti žalius serbentus, o ne virtus, trintus su cukrumi, nes tokiu pavidalu jie yra naudingesni, nes išlaiko visus vitaminus.

Serbentų uogienėje yra vitamino C ir antioksidantų, todėl ji ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir saugo ląsteles nuo oksidacijos. 

Tokią uogienę galima vadinti atjauninančia, nes dėl joje esančių antioksidantų ji skatina kolageno gamybą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder