Valgydami tai sumažinsite svorį, kraujospūdį, cholesterolį ir vėžio riziką
Spirulina - melsvai žalia dumblių rūšis, pasižyminti itin dideliu maistinių medžiagų kiekiu.
Šiandien spirulinos galite įsigyti tablečių, miltelių bei kapsulių pavidalu. Tyrimai rodo, jog spirulina turi itin daug naudingų savybių sveikatai.
Norite sužinoti, kokios šios naudingosios savybės? Skaitykite toliau !
Spirulina kupina baltymų, vitaminų, mineralų, karotenoidų bei antioksidantų.
Šis dumblis išgaunamas šiltuosiuose kraštuose, pirmiausiai jį pradėjo naudoti Meksikos bei Afrikos gyventojai.
1 šaukštelis spirulinos turi: 5 kalorijas, 1 g baltymų, 1 g angliavandenių, 1.08 mg geležies, 30 mg kalio, 0 mg cholesterolio, 0 mg druskos.
Kaip naudoti spiruliną ? Spirulina turi gana neutralų skonį, nors tam tikriems žmonėms jis gali pasirodyti šiek tiek kartus. Įdėkite spirulinos į žaliuosius kokteilius, apibarstykite salotas, sriubas, sumaišykite su koše.
Taip pat galite vartoti spiruliną sumaišius ją su sultimis ar stikline vandens.
Nauda sveikatai
Spirulina pasižymi daugeliu naudingų savybių, tokių kaip širdies veiklos gerinimas, kraujospūdžio mažinimas, svorio metimas.
Spirulina atskleis savo geriausias savybes jau subalansuotame maisto režime.
Širdies veikla, cholesterolio kontrolė
Spirulina gali padėti sumažinti cholesterolio, mažo tankio lipoproteinų, trigliceridų kiekį.
Tyrimuose pastebėta, jog žmonėms, vartojusiems 1 gramą spirulinos nuo 2 iki 48 savaičių, sumažėjo cholesterolio, mažo tankio lipoproteinų, trigliceridų kiekiai. Taip pat pastebėta, jog spirulina gali padidinti gerųjų didelio tankio lipoproteinų kiekį.
Virškinimo veikla
Tyrimai, tyrę spirulinos poveikį virškinamajam traktui, parodė, jog šis dumblis gali palaikyti puikią žarnyno mikroflorą, mažinti senėjimo procesus bei turi probiotinių savybių.
Svorio kontrolė
Spirulina gali padėti sumažinti liemens apimtis. Tyrimai, parodė, jog spirulinos vartojimas 3 mėnesius gali padėti atsikratyti nereikalingų kilogramų.
Rašyti komentarą