Valo kraujagysles ir aprūpina organizmą deguonimi: kodėl turėtumėte reguliariai valgyti Pekino kopūstus
Kraujagyslių valymas:
Pekine yra retų vitaminų K ir B9, kurie skatina raudonųjų kraujo kūnelių atsinaujinimą. Šie kraujo kūneliai išnešioja deguonį po visą organizmą, valydami kraujagysles.
Organizmo aprūpinimas deguonimi:
Dėl raudonųjų kraujo kūnelių, kurie perneša deguonį, pekino kopūstai padeda pagerinti bendrą organizmo būklę ir suteikia žvalumo.
Anemijos prevencija:
Pekino kopūstuose esantys vitaminai ir geležis yra būtinas maistas žmonėms, linkusiems sirgti mažakraujyste.
Žaizdų gijimas:
Pekino kopūstuose esantis vitaminas K skatina kraujo krešėjimą ir greitina žaizdų gijimą.
Svorio mažinimas:
Pekino kopūstai yra mažai kaloringas maistas, kuriame gausu skaidulų. Jis suteikia sotumo jausmą, neapkraudamas organizmo.
Gydytojai rekomenduoja Pekino kopūstus valgyti kasdien, net dideliais kiekiais - iki 500 g per dieną. Jį galima valgyti žalią, virtą, troškintą, keptą.
Pekino kopūstai puikiai tinka salotoms, sriuboms, įdarytiems kopūstams, daržovių troškiniams.
Rašyti komentarą