Ilona Juciūtė apie ryšį su geriausia drauge Asta: „Viena kitai suteikiame tai, ko negauname iš vyrų“
„Aš iš nieko nejaučiau tokios globos, kokią pajutau iš Astos“, – sako Ilona, prisimindama, kaip judviejų pirmas susitikimas sujungė ypatingu ryšiu, kuris peržengė socialinių tinklų ribas ir išaugo į neatsiejamą kasdienybės dalį.
Jau šį sekmadienį „Lietuvos ryto“ televizijos žiūrovų laukia savaitgalio ryto kulinarinė laida „Skanus gyvenimas“, kurioje žinoma kulinarė, receptų knygų autorė ir tinklaraštininkė Ilona Juciūtė pas save į svečius pasikviečia įdomius Lietuvos žmones, kurie vertina gerą maistą bei jaukius pokalbius.
Šįkart ji susitiks su savo geriausia drauge, ištikimiausiems žiūrovams jau kartą matyta ikimokyklinio ugdymo mokytoja iš Kėdainių – Asta Valione. Ir nors moterų draugystė trunka vos pusantrų metų, abi stebisi, kaip per trumpą laiką viena kitai tapo nepakeičiamai svarbios.
„Man atrodo, į tą draugystę abi atėjome neturėdamos jokio lūkesčio ir pamatėme, kad joje būti yra gera. Kadangi viena iš kitos nieko nesitikime, mes tiesiog gyvename“, - laidoje atvirauja Asta.
Apie šią bičiulystę Ilona kalba su ypatingu švelnumu ir dėkingumu. Ji prisimena akimirką, kai jų pažintis virto tikru emociniu ryšiu, o paprastas susitikimas netikėtai tapo pradžia nuoširdaus moteriško artumo.
„Išgėrusios kavos nuėjome į parodą, kurioje užsidėjome virtualios realybės akinius ir abi valandą praverkėme.
Toks nepatogumo jausmas, kai matai žmogų pirmą kartą ir galbūt nenori prieš jį apsinuoginti, bet mes supratome, kad esame tokiam pačiam gyvenimo etape, su tokiais pačiais išgyvenimais. Aš iš nieko nejaučiau tokios globos, kokią pajutau iš Astos.
Dabar neįsivaizduoju savo dienos be pokalbio su ja. Mes labai stengiamės dėl draugystės, viena kitai net dovanojame gėlių, nes žinome, ko norėtume iš vyrų ir ko negauname, tą suteikiame“, - teigia Ilona.
Asta – dviejų vaikų mama. Kadangi jos vyras dirba užsienyje, visa buities našta dažniausiai gula ant jos pečių. Anksčiau moteris dirbo prekybos srityje, tačiau užsidarius jos padaliniui, teko ieškotis naujo darbo.
Vis dėlto pasiūlyti grafikai netiko, Asta nebenorėjo dirbti savaitgaliais ar švenčių dienomis, tad pajutusi, kad dabartinė situacija nebeatneša džiaugsmo, ji ryžosi pokyčiams.
„Mano svajonė tapti mokytoja gimė dar vaikystėje, kai darželio auklėtoja įkvėpė ir pasėjo didžiulę meilę vaikams. Nuo pat pirmos dienos, kai įstojau mokytis, iš karto gavau ir darbą darželyje.
Tada supratau, kad tai yra tas momentas, kuomet galiu atiduoti grąžą už kažkada įskiepytą svajonę.
Šiandien su ta pačia auklėtoja esame kolegės, nes ji vis dar dirba“, - pasakoja Asta
Astos švelnumas ir gebėjimas suprasti kitą žmogų nepalieka abejingų. Pasak Ilonos, ji tarsi nujaučia, kada reikia ištarti žodį, kada tiesiog būti šalia, o kada atsitraukti ir duoti erdvės.
Jos rūpestis ir nuoširdumas tampa tarsi nematomu skydu, saugančiu tuos, kuriuos ji myli. Apie tai pasakoja ir viena itin jautri Ilonos patirtis.
„Šią vasarą man buvo atlikta sudėtinga stuburo operacija. Gimtadienio proga turėjau dovaną – bilietus į koncertą, tačiau buvo praėjusios vos penkios dienos po operacijos, todėl sunkiai judėjau.
Koncerte buvo daugybė žmonių, grūstis, bet Asta stovėjo man už nugaros, kad niekas netyčia nebakstelėtų į dar skaudančią vietą.
Apie tai ir yra mūsų draugystė, kai visiškai netikėtai tavo gyvenime atsiranda žmogus, kuris tampa tavo namais“, - pripažįsta Ilona.
Laidoje gaminto slyvų pyrago receptas
Reikės:
-
750 g slyvų
-
180 g sviesto
-
5 kiaušinių trynių
-
2,25 stiklinės miltų
-
5 v. š. cukraus
-
1,5 a. š. kepimo miltelių
-
Saujelė pistacijų riešutų
Baltymų masei:
-
5 kiaušinių baltymų
-
150 g cukraus pudros
-
Žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Miltus persijokite su kepimo milteliais, sutarkuokite sviestą, sudėkite cukrų, kiaušinių trynius ir viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite tešlą, ant jos sudėkite per pusę perpjautas slyvas. Jei norite, slyvas šiek tiek apvoliokite cukruje. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros. Pyragą dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standumo, tada po truputį įmaišykite cukraus pudros. Išėmę pyragą aptepkite jį baltymų mase, apiberkite smulkintais riešutais ir dar kepkite, kol baltymai gražiai paruduos.
„Skanus gyvenimas“ – kulinarinė pokalbių laida su Ilona Juciūte jau šį sekmadienį, 10:30 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Rašyti komentarą