Birželio 1 d. prasideda kalendorinė vasara, o birželio 2-oji – Tėvo diena, taip pat – Nacionalinė grilio diena ir „Lidl" gimtadienis. Tokią švenčių gausybę verta paminėti su išskirtiniais „Superšeštadienio" pasiūlymais, kurių jau 8-erius metus Lietuvoje veikiantis mažų kainų prekybos tinklas „Lidl" turi visada.
Tik šį šeštadienį visose „Lidl" parduotuvėse šviežia kiaulienos mentė be kaulo kainuos tik 3,33 Eur/kg, o aktyvavę „Lidl Plus" kuponą, kilogramą šios mėsos įsigysite vos už 2,99 Eur – net 40 proc. pigiau. Kuponas galioja perkant 4 kg kiaulienos mentės, iš kurios išeis tiek gardūs šašlykai, tiek ir įvairiausi kepsniai bei troškiniai.
Kol kepsninėje keps mėsa, mėgaukitės gardžiomis „Alesto" skrudintomis ir sūdytomis Kalifornijos pistacijomis. 30 proc. nuolaidą gausite aktyvavę „Lidl Plus" kuponą, su kuriuo pakuotė pistacijų kainuos 3,33 Eur. Speciali kaina galioja daugiausia 3 pakuotėms.
Savaitgalio kavą pagardins ir kitus patiekalus papildys 3,2 proc. riebumo „Pilos" UAT pienas, kurio litras kainuos vos 0,69 Eur, arba net 30 proc. pigiau. Dvi pakuotes pieno už šią kainą įsigysite aktyvavę „Lidl Plus" kuponą.
Žinoma, kokia gi vasara be ledų! Todėl nuo ketvirtadienio ir visą savaitgalį „Bon Gelati" valgomiesiems ledams dėžutėse taikoma 20 proc. nuolaida.
Tėčiams patiks: kiaulienos mentės medalionai su grilintų paprikų salotomis
Koks gi savaitgalis be iškylos, o ypač – per Tėvo dieną! Tėčiams patiks gausybė „medalių" – kiaulienos medalionų, skaniai pakepintų greta grilintų paprikų salotų.
Šventiniams pietums reikės:
- 1 kg šviežios kiaulienos mentės be kaulo
- 4–5 saldžiųjų paprikų
- 6–7 lietuviškų trumpavaisių agurkų
- 7–8 pomidorų su šakelėmis
- 1 lietuviškos „Iceberg" salotos
- 250 g „Pilos" sūrio salotoms
- 4 v. š. garstyčių „Dijon"
- 5 v. š. medaus
- 6 v. š. alyvuogių aliejaus
- 50 ml citrinų sulčių
- Druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Pirmiausia, pasiruoškime medalionus. Kiaulienos mentę nusausinkite ir supjaustykite vienodo dydžio, maždaug 2–3 cm storio kepsneliais.
- Į dubenį sudėkite garstyčias, medų, supilkite citrinų sultis, 3 v. š. alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Sudėkite kiaulienos medalionus ir gerai išvoliokite marinate. Marinuojant kiaulieną, nedėkite druskos – ji išsausina mėsą.
- Uždenkite dubenį dangčiu ar maistine plėvėle ir palikite marinuotis 2–3 valandoms. Nelaikykite pernakt, nes citrinos sultys pernelyg suminkštins mėsą.
- Ant iki aukštesnės kaitros įkaitintos kepsninės sudėkite kiaulienos medalionus. Apkepinkite medalionus po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kad mėsa apskrustų. Tuomet sumažinkite kaitrą ir kepkite kiaulieną, kad iškeptų vidus ir mėsa liktų sultinga.
- Kol kepa medalionai, pasiruoškite salotas. Perpjaukite paprikas pusiau ir išvalykite sėklas. Tuomet paprikas trumpai pagrilinkite ant kepsninės, kol apskrus.
- Agurkus ir pomidorus supjaustykite stambesniais kubeliais, „Iceberg" salotą suplėšykite gabaliukais. Sudėkite viską į dubenį. Grilintas paprikas supjaustykite juostelėmis ir sudėkite prie kitų daržovių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, užberkite druskos ir pipirų bei gerai išmaišykite.
- Mėsai iškepus, nuimkite ją nuo kepsninės. Apibarstykite medalionus druska ir palikite juos 5–10 minučių „pailsėti" uždarame inde.
- Į lėkštes sudėkite kiaulienos mentės medalionus ir salotas, kurias dar apibarstykite smulkintu sūriu salotoms. Patiekite ir mėgaukitės šventinio savaitgalio pietumis!
Rašyti komentarą