Mirusi Jungtinės Karalystės karalienė Elžbieta II galėjo mėgautis geriausiais patiekalais, kuriuos jai puikiai paruošdavo privačių virėjų komanda.
Tačiau vienas mėgstamiausių jos patiekalų buvo paprastas sumuštinis, rašo „Mirror“.
„Ne paslaptis, kad monarchė mėgo gurkšnoti popietinę arbatą, mėgaudamasi pikantiškais ir saldžiais patiekalais, įskaitant bandeles ir šokoladinį biskvitą.
Tarp jų buvo ir vienas konkretus sumuštinis, kurį ji mėgo valgyti nuo pat vaikystės.
Popietinės arbatos gėrimo tradicija yra visiškai angliška ir paprastai vyksta nuo 15.30 iki 17.00 val.“, - rašoma straipsnyje.
Yra žinoma, kad buvęs karališkosios šeimos virėjas Darrenas McGrady 15 metų dirbo karališkajai šeimai.
Viename iš savo „Youtube“ vaizdo įrašų jis atskleidė, kad vienas iš mėgstamiausių jo pietų skanėstų buvo sumuštinis su džemu.
„Kai karalienė buvo maža mergaitė, vaikų darželyje jai buvo patiekti sumuštiniai su uogiene ir nuo to laiko ji juos valgo popietinei arbatai.
Paprasta, tiesiog duona ir uogienė su trupučiu sviesto - dažniausiai braškių uogiene.
Balmoralio pilyje džemą gaminome iš nuostabių škotiškų braškių iš mūsų sodų, - sako virtuvės šefas.
Karalienė taip pat mėgo sumuštinį su agurkais. Tačiau, pasak McGrady, jį pagaminti nebuvo lengva.
Jis nulupo agurko minkštimą bulvių skustuku iki pat vandeningų sėklų.
Vietoj sviesto jis naudojo grietinėlės sūrį, pridėdamas šviežių mėtų, o tada sluoksniavo agurkų griežinėlius.
Nors vėlyvoji karalienė per popietės arbatą mėgavosi keliais kitais skanėstais, nesant bandelių vis tiek buvo nepilnavertis valgis.
Valgydama bandeles ji pirmiausia jas patepdavo uogiene, o tada užpildavo trupučiu grietinėlės.
„Ji visada gerdavo popietės arbatą, kad ir kur eidavo. Skridome į Australiją ir buvome karališkojoje jachtoje.
Buvo penkta valanda ryto, bet karalienei buvo penkta valanda po pietų, todėl mano pirmas darbas buvo paruošti bandeles“, - pažymėjo virtuvės šefas.
Rašyti komentarą