
Vyrą Domantą Sabonį gardžiais šaltibarščiais nustebinusi Shashana pasidalijo receptu: rinkosi neįprastą būdą
(1)O už tai kartais reikia padėkoti ne tik jo paties norui, bet ir žmonai Shashanai Rosen, kuri stengiasi į jų kasdienybę įnešti kuo daugiau lietuviškų akcentų.
Šįkart Sh. Rosen ne tik nustebino vyrą, bet ir visą internetą. Ji pabandė pagaminti vieną ikoniškiausių lietuviškų patiekalų – šaltibarščius. Nors moteris nėra kilusi iš Lietuvos, jos ryšys su Domanto tėvyne, atrodo, tik stiprėja.
„Vis bandau jį pagaminti, bet kažkas negerai. Aš naudoju kefyrą ir virtus burokėlius. Ar jie turėtų būti marinuoti? Padėkite!“ – „Instagram“ paskyroje rašė Shashana, kreipdamasi į savo sekėjus, tarp kurių – nemažai lietuvių.
Ir pagaliau jai pavyko! Moteris net gi pasidalijo pergalingu receptu. „Man pavyko ir labai puikiai! Pasidalinsiu, kaip viską dariau“, – pasidžiaugė ji.
„Visiems amerikiečiams, kurie prašė recepto. Į sveikatą!
Mano receptas:
Man labiausiai patikusi marinuotų burokėlių mišinio versija: Kepti burokėliai su odele.
Marinatas: užvirinti 1 puodelį acto, 1 puodelį vandens, pusę puodelio cukraus, 1 arbatinį šaukštelį druskos.
Jie buvo tokie saldūs ir skanūs, kad norėjosi tiesiog valgyti juos vienus.
Laikiau juos šaldytuve 3 dienas. Manau, kad užtenka laikyti bent 24 valandas.
Susmulkinkite 3 – 4 agurkus,
Sukapokite saują laiškinių česnakų ir krapų.
Dėkite į puodo dugną su druska ir palikite pastovėti, kol tarkuosite burokėlius.
Aš sutarkavau apie 6 burokėlius — tiek, kiek jų buvo stiklainyje.
Skystis: Supilkite 1 butelį 1 proc. kefyro ir dar vieną butelį „Alexander Farms“ pilno riebumo kefyro.
Įpilkite ketvirtadalį – pusę puodelio burokėlių marinato.
Įdėkite didelį šaukštą riebaus graikiško jogurto.
Išspauskite pusę citrinos sulčių.
Domas norėjo, kad būtų skystesnis, tad dar įpyliau šiek tiek pieno.
Padėkite į šaldytuvą 24 valandoms“, – besidžiaugdama rezultatu dalijosi Shashana.
Rašyti komentarą