100 tūkst. vairuotojų liko be pažymėjimų

100 tūkst. vairuotojų liko be pažymėjimų

Penktadienį Lietuvoje baigė galioti senojo pavyzdžio vairuotojo pažymėjimai. Nepaisydami nuolatinių priminimų tūkstančiai piliečių iki šiol nesuskubo pasikeisti šių dokumentų į naujus, tad faktiškai prarado teisę vairuoti. Policija nuolaidžiauti neketina.

VĮ "Regitra" generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas naujienų agentūrai ELTA teigė, kad šiuo metu sulaukiama didžiulio klientų antplūdžio.

"Vasario 1 d. duomenimis, pažymėjimų nepasikeitė 99 tūkst. asmenų, gal per pastarąsias porą dienų jų skaičius ir sumažėjo tūkstančiu, bet liko vis tiek labai daug. Sausio mėnuo - mūsų visų laikų rekordas: išrašėme 40 tūkstančių pažymėjimų, nors įprastas mėnesio krūvis - perpus mažesnis", - sakė S. Šuminas, prognozavęs, kad klientai vasarį ir kovą dar aktyviai keisis pažymėjimus, vėliau jų skaičius turėtų sumažėti. Jis priminė, kad pažymėjimo keitimo terminai trys: galima užsisakyti naują pažymėjimą per vieną, tris arba dešimt darbo dienų.

S. Šuminas pažymėjo, kad žiniasklaida ir pati "Regitra" vykdė aktyvią informavimo kampaniją, bet, net ir žinodami, dalis žmonių yra linkę suskubti paskutinę minutę.

"Nėra buvę precedento, kad tiek informacijos buvo viešai prieinama. Atlikome tyrimus, koks pasiekiamumas žiniose ir kiek žmonių žino (apie būtinybę keistis pažymėjimą). Paaiškėjo, kad 85 proc. respondentų tą žino", - komentavo S. Šuminas.

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) viršininkas Vytautas Grašys teigia, kad specialių reidų policija nevykdys, bet pavėlavusiems keistis pažymėjimą vairuotojams gresia sankcijos.

"Specialių operacijų nerengsime, įstatymas numato, kad galima pareikšti žodinę pastabą vairuotojui, įspėti. Jei matysime, kad vairuotojas ir įspėtas, ir gavęs pastabą piktybiškai nesiima veiksmų, tada gresia bauda iki 12 eurų", - naujienų agentūrai ELTA sakė V. Grašys.

Popieriniai laminuoti vairuotojo pažymėjimai Lietuvoje buvo pradėti išduoti dar 1992 m.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder