Atidarius Pilies tiltą žiedas sankryžoje liks

Atidarius Pilies tiltą žiedas sankryžoje liks

Po trijų savaičių transporto eismui neturėtų likti jokių kliūčių kertant šiuo metu remontuojamą Pilies tiltą bei tvarkomą Minijos gatvės bei Baltijos prospekto sankryžą. Beveik viskas grįš į savo vietas.

Šioje atkarpoje be tilto ir sankryžos remontų dabar dar vyksta lietaus nuotėkų kanalizacijos atnaujinimas Pilies gatvėje, tiesa, šie darbai jau visiškai užbaigti, antradienį atnaujinta ir gatvės danga.

Trečiadienį Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sukvietė visų, remonto darbus vykdančių bendrovių atstovus ir su  jais nustatė terminą, iki kurio šioje atkarpoje transporto eismui neturėtų likti jokių kliūčių.

Sutarta, kad iki gruodžio 19 dienos.

Svarbiausias klausimas - Pilies gatvės tilto remonto pabaigtuvės. Pažadėta, jog iki to laiko darbai čia baigsis: šią savaitę jau išasfaltuota jo danga, liko tik apšvietimo įrengimas, juostų žymėjimas bei bandymai.

 
Remonto darbai ant tilto eina galop. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Statiniai bandymai vyks gruodžio 8-ąją, iki 13 dienos atliksime ir dinaminius bandymus, kurių metu teks tiltą pakelti.

Neabejojame, kad iki gruodžio 19-ąją eismas bus galimas. Gal iki to laiko nespėsime atlikti visų bandymų, bet, esant reikalui, jau atnaujinus eismą tiltą pakelsime naktimis ir juos užbaigsime.

Dalį bandymų taip pat teks palikti pavasariui", - sakė bendrovės „Viadukas“ Klaipėdos filialo vadovas Arvydas Biesevičius.

Jis patikino, kad iki gruodžio 19 dienos neatlikti bandymai jokios įtakos eismo saugumui neturės.

Iki šio laiko bus atnaujintas įprastas eismas ir Minijos gatvės bei Baltijos prospekto sankryžoje, kurioje šiuo metu vyksta rekonstrukcijos pirmojo etapo darbai.

Beje, atidarius Pilies tiltą bent iki pavasario nutarta palikti laikinai įrengtą žiedą Sausio 15-osios, Minijos ir Pilies gatvių sankryžoje.

"Per 8 mėnesius šioje vietoje neužfiksuotas nė vienas eismo įvykis, o kai sankryža buvo reguliuojama šviesoforu, ji buvo viena iš miesto "juodųjų dėmių", kurioje įvyko nemažai įskaitinių avarijų.

Žinome, pastaruoju metu transporto srautai sankryžoje buvo mažesni. Bet vistiek, mano manymu, žiedas yra saugiau", - sakė Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Žiedinėje sankryžoje bus viena eismo juosta. Jeigu toks variantas pasitvirtins, žiedas šioje vietoje liks visam laikui.

Tačiau neatmetama galimybė, jog sankryžoje vėl bus įjungti šviesoforai, kuriuos reikėtų perprogramuoti, juolab kad pasikeitus eismo taisyklėms, sankryžoje, turinčioje lentelę su žalia rodykle, privaloma visiškai sustoti prieš sukant į dešinę.

Nuo gruodžio 19 dienos eismas į senąsias vėžes turėtų grįžti ir Mokyklos gatvėje, kurios viaduku iki remonto transportas abejomis kryptimis judėjo dviem eismo juostomis. Įprastu maršrutu nuo šios datos važiuos ir 9-asis autobusas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder