„Citroën“ importuotoju Baltijos šalyse tapo „Bassadone Group“

„Citroën“ importuotoju Baltijos šalyse tapo „Bassadone Group“

„Bassadone Automotive Nordic“ patronuojanti Estijos įmonė „Auto-Bon Oy“ įsigijo „Veho Eesti AS“. Sandoris oficialiai įvykdytas 2020 m. sausio 31 d., kai buvo gautas visų trijų Baltijos šalių konkurencijos tarybų pritarimas.

  Įmonė pervadinama į „Auto-Bon AC AS“ ir perima „Citroën“ automobilių importo teises Baltijos šalyse, „Citroën“ bei „Honda“ pardavimo atstovybes Estijoje. Šių automobilių klientams pokyčiai įtakos neturės.

„Tai yra natūralus „Bassadone Group“ plėtros žingsnis Baltijos šalyse. „Citroën“ ir „Peugeot“ prekės ženklai priklauso vienam didžiausių automobilių gamintojų Europoje – „Groupe PSA“.

„Citroën“ importuotojo teisių perėmimas yra logiškas mūsų strategijos žingsnis. Naujos pardavimo atstovybės bei prekės ženklai atveria ateities plėtros galimybių“, – teigia „Auto-Bon Baltic OÜ“ generalinis direktorius ir „Auto-Bon AC AS“ valdybos narys Andrusas Kuusas.

Visi „Veho Eesti AS“ darbuotojai ir valdybos nariai tęs darbą naujoje „Auto-Bon Oy“ valdomoje „Auto-Bon AC AS“ įmonėje – A. Kuusas rūpinsis, jog įmonės perėmimas ir integracija įvyktų sklandžiai.

Buvęs „Veho Eesti AS“ generalinis direktorius Andas Nõelisbus atsakingas už automobilių pardavimo salonų veiklą.

„Peugeot“ pardavimas Baltijos šalyse 2019 m., palyginti su ankstesniais metais, didėjo 33,06 proc.Iš viso per praėjusius metus buvo parduoti 5 369 modeliai, tai leido pasiekti 5,17 proc. rinkos dalį.

„Citroën“ rinkos dalis 2019 m. pabaigoje buvo 3,37 proc. (3 500 parduotų automobilių), „Honda“ – 1,26 proc. (1 306 parduoti automobiliai Baltijos šalyse, iš kurių daugiausia Estijoje – 994).

„Bassadone Group“ yra seniausia „Peugeot“ atstovė Europoje, įsigyti ją yra natūralus žingsnis mūsų tikslo stiprinti bendradarbiavimą su „Groupe PSA“ ir pozicijas Baltijos šalyse link.

„Auto-Bon“ toliau plėtoja importuotojo verslą, o pardavimo atstovybių veikla bus vykdoma atskirai“, – sako „Auto-Bon Oy“ generalinis direktorius ir „Auto-Bon AC AS“ stebėtojų tarybos narys Markusas Vuollė.

„Baltijos šalyse veikiame nuo 1996 m. ir esame pasiryžę toliau sėkmingai plėstis. Mūsų verslo procesai ir masto ekonomija leidžia mažinti visos tiekimo grandinės kainas, o iš to naudos gauna pardavėjai ir galutiniai klientai“, – pridūrė „Bassadone Automotive Nordic Oy“ generalinis direktorius ir „Auto-Bon AC AS“ stebėtojų tarybos pirmininkas Anttisas Ruhanenas.

„Bassadone Automotive Nordic“

„Bassadone Automotive Nordic“ priklauso „Bassadone Automotive Group“ – šeimos valdomam verslui, kuris buvo įsteigtas 1904 m. „Bassadone“ yra įvairių automobilių prekės ženklų importuotojas ir pardavėjas Anglijoje, Suomijoje, Gibraltare, Ispanijoje ir Baltijos šalyse.

2018 m. pardavimas pasiekė 35 tūkst. naujų automobilių, o apyvarta Europoje – 550 mln. Eur.

Suomijoje grupė yra „Citroën“, „Dacia“, DS, „Hyundai“, „Isuzu“, „Lotus“, „Peugeot“, „Renault“, „SsangYong“ ir „Suzuki“ importuotojas. „Baltics Bassadone“ importuoja „Hyundai“, „Isuzu“, „Peugeot“, „SsangYong“ ir „Suzuki“ automobilius, o nuo 2020 m. – ir „Citroën“.

„Bassadone Automotive Nordic“ Suomijoje yra labiausiai pažengusipapildomas paslaugas siūlanti įmonių grupė: „Bassadone Insurance Services“ – draudimo, o „DNB Auto Finance“ – automobilių finansavimo. „Autoverkkokauppa.fi“ yra vienintelis pardavimo salonas Suomijoje, kurio skaitmeninės paslaugos pasiekiamos 24/7.

„Auto-Bon Oy“

Nuo 2017 m. „Auto-Bon Oy“ yra „Bassadone Automotive Nordic“ dalis. „Auto-Bon“ yra oficialus „Citroën“, DS ir „Peugeot“ asmeninių bei komercinių automobilių importuotojas Suomijoje, kurioje 2018 m. įmonės apyvarta buvo 91 mln. Eur, dabar „Auto-BonOy“ dirba 30 žmonių.

„Auto-Bon AC AS“

„Auto-Bon AC AS“, buvusi „Veho Eesti AS“, yra „Citroën“ automobilių importuotojas Baltijos šalyse ir valdo tris „Honda“ bei „Citroën“ automobilių prekybos salonusbei nekilnojamąjį turtą Estijoje. 2018 m. įmonės apyvarta buvo 73,4 mln. Eur, joje dirba 121 žmogus.

„Auto-Bon Baltic OÜ“

„Auto-Bon Baltic OÜ“ yra „Peugeot“ automobilių importuotojas Baltijos šalyse. Įmonę 2018 m. pavasarį įsigijo „Auto-Bon Oy“, priklausanti „Bassadone Automotive Nordic“. 2018 m. įmonės apyvarta buvo 74,2 mln. Eur, joje dirba 17 žmonių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder