Daugiavaikėms šeimoms - lengvatos automobilių statymui

Daugiavaikėms šeimoms - lengvatos automobilių statymui

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Socialinių reikalų komitetas pritarė siūlymui į gaunančiųjų vietinės rinkliavos už automobilių statymą lengvatas sąrašą įtraukti ir Klaipėdos mieste gyvenančias daugiavaikes šeimas. Šiam sprendimui dar turės pritarti ir miesto Taryba.

Siūlymas parengtas vykdant Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto rekomendacijas bei atsižvelgus į organizacijų, vienijančių Klaipėdos miesto daugiavaikes šeimas, gautus prašymus.

Klaipėdos miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus komitetui pateikė du siūlomus variantus. Viename jų numatoma, jog daugiavaikėms Klaipėdos šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų iki 19 metų, būtų išduoti lengvatiniai leidimai statyti automobilius apmokestintose vietose, kurie kainuotų 100 litų metams. Kitame variante siūloma šeimoms, auginančioms tris arba keturis vaikus, įsigyti jau minėtus lengvatinius leidimus, o šeimoms, auginančioms penkis ar daugiau vaikų, šie leidimai būtų išduodami visiškai nemokamai.

Pasak R. Mockaus, pasitarime dėl šio klausimo dalyvavo ir daugiavaikes šeimas vienijančių uostamiesčio organizacijų atstovai. Jie pritarė pirmajam variantui ir manė, jog šeimų nereikėtų diferencijuoti.

Šiam variantui pritarė ir Socialinių reikalų komiteto nariai. Nerijus Čapas pabrėžė, jog jei valstybė numato, kad daugiavaikė šeima yra ta, kuri augina tris ar daugiau vaikų, tai nereikėtų šių šeimų skirstyti į daugiavaikes ir "daugiavaikiškesnes".

Klaipėdos mieste šiuo metu registruota per 1 100 šeimų, auginančių 3 ar daugiau vaikų. Iš jų apie 50 augina 5 ir daugiau vaikų. Patvirtinus pirmąjį variantą, kuomet visoms šeimoms suteikiamos vienodos lengvatos, prognozuojama, jog savivaldybės biudžetas kasmet netektų apie 132 tūkst. litų. Jei Taryba vis dėlto pritartų antram sprendimo projektui prognozuojama, kad savivaldybės biudžetas per metus netektų 144,5 tūkst. litų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder