Dėl blogo gatvių valymo kaltos ir oro sąlygos

Dėl blogo gatvių valymo kaltos ir oro sąlygos

Antrą žiemą Klaipėdos gatves valančios bendrovės šiemet savo darbą atlieka prasčiau, konstatuota trečiadienį savivaldybėje surengtos spaudos konferencijos metu.

"Penktadienį ryte, 6 valandą, pietinėje Klaipėdos dalyje dirbo 10 mašinų, šiaurinėje - 7.

Niekas neatsimena, kada esant 20 laipsnių šalčio snigtų ir pustytų. Sniegas buvo suplūktas, susiformavo ledas, dėl to tokia situacija ir susidarė. Šiaurinėje miesto dalyje šeštadienį ryte buvo prastai dėl to, kad valytojai pasiruošė smėlį, o reikėjo druskos, tad kol viskas buvo pakeista, situacija buvo bloga. Be to, eismas buvo intensyvus valymą apsunkino ir tai", - apžvelgė situaciją Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Jis teigė nenorintis teisinti komunalininkų, tačiau miestiečiai taip pat turėtų suprasti, jog esant ekstremalioms situacijoms dirbti sudėtingiau nei įprastai.

"Suprantama, kad klaipėdiečiai nori idealios tvarkos, ji gali būti mūsų siekis, tačiau tokiomis sąlygomis gatvės nenuvalysi vienu ypu kaip kokio stalo", - sakė L. Dūda.

Šiaurinėje miesto dalyje jau išbarstyta 400 tonų druskos ir antrąkart tiek smėlio, pietinėje - kur kas didesni kiekiai: 830 tonų druskos ir 1120 tonų smėlio.

Nepaisant to, dėl netinkamo gatvių valymo bendrovėms "Vakarų švara" ir "Žemkasa" skirtos atitinkamai 1,2 ir 2,6 tūkst. litų baudos. Šios įmonės Klaipėdos gatves valo antrą žiemą paeiliui.

"Gatvių valymo kokybė - prastesnė nei praėjusią žiemą", - sakė savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Sausį gatvių, šaligatvių, viešųjų erdvių bei kiemų valymas miestui kainavo per milijoną litų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder