Dėl sniego trūkumo pėsčiųjų sužalojama daugiau

Dėl sniego trūkumo pėsčiųjų sužalojama daugiau

Palyginti su metais anksčiau, 2013-ieji Klaipėdoje ir visoje apskrityje pasižymėjo didesniu avarijų, kuriose sužalojami ar žūsta žmonės, skaičiumi.

Praėjusiais metais Klaipėdoje įvyko 241 vadinamoji įskaitinė avarija, užpernai - 229. 2013 m. žuvo ir daugiau žmonių - 7, 2012 m. - 5.

"Pačių avarijų, kuriose žuvo žmonės, skaičius abejais metais buvo vienodas - po penkis, tačiau aukų daugiau būta todėl, kad įvyko dvi eismo nelaimės, kuriose žuvo iškart po du žmones. Gegužę žuvo du vaikinai, kai BMW trenkėsi į medį ir namo sieną Pilies gatvėje, o liepą avarija Šilutės plento ir Vingio gatvių sankryžoje nusinešė dviejų pensininkų gyvybes", - aiškino Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininkas Mindaugas Džermeika.

Sužeistųjų eismo įvykiuose pernai irgi būta daugiau nei 2012 m. - atitinkamai 279 ir 249.

"Skaudi buvo metų pabaiga - vien gruodžio mėnesį užregistruota 20 įvykių, kuomet sužaloti žmonės (nukentėjo 24 eismo dalyviai), užpernai tokių atvejų gruodį buvo 17.

"Eismo saugumo požiūriu oras visą gruodį, kaip ir yra dabar, buvo nedėkingas. Gal skambės keistai, tačiau sniegas net sumažina avarijų, kai partrenkiami pėstieji, skaičių. Kai yra sniego, nors ir suversto ant šaligatvių, vairuotojams pamatyti į perėją tik besiruošiančius eiti ar jau įžengusius pėsčiuosius daug lengviau. O dabar - tamsu, šlapia, atsispindi kitų mašinų šviesos, tad matomumas labai suprastėja.

Savo nepadaro ir patys pėstieji. Visi rengiasi tamsiai. Aišku, tai - skonio reikalas, bet bent kišenėje nešiokis atšvaitą: sutemo - užsidedi. Pėstieji nesupranta, kad jų šalia gatvės ar net perėjoje nesimato, žengia į važiuojamąją dalį drąsiai, todėl nelaimės ir atsitinka", - teigė M. Džermeika.

Pasak pareigūno, pastebimas ir vienas teigiamas dalykas - pernai įskaitines avarijas mieste sukėlė mažiau neblaivių vairuotojų - 5. Užpernai tokių buvo 8.

O apskritai situacija negerėjo visoje Klaipėdos apskrityje. 2013 m. įvyko 465 įskaitinės avarijos, 2012 m. - 410. Tiesa, gyvybių jos pareikalavo mažiau - pernai žuvo 22 žmonės, metais anksčiau - 27. Bet sužeista kone ketvirtadaliu daugiau: 2013 m. - 569, 2012 m. - 460.

Apskrities mastu avarijų, kuriose sužaloti žmonės, daugiausia įvyko taip pat gruodį - 42. 2012-aisiais, kuomet sniego būta daugiau, jų buvo 26.

Avarijų skaičius, palyginti su 2012 m., pernai augo Klaipėdos mieste, Plungės ir Kretingos rajonuose.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder