Dviračiai ant šaligatvių: piktinasi ne tik pėstieji

Dviračiai ant šaligatvių: piktinasi ne tik pėstieji

Viešumoje nuolat skamba dviratininkų išsakomi priekaištai uostamiesčio valdžiai dėl aplaidumo tvarkant dviračių takus. Nors kuriozų šioje srityje netrūksta, pėstieji taip pat turi ką pasakyti - dėl dviratininkų skaičiaus ir elgesio jie nebesijaučia saugūs ten, kur turėtų - ant šaligatvių. Valdininkai bei policijos pareigūnai kategoriški - visiems eismo dalyviams privaloma perskaityti Kelių eismo taisykles (KET) ir jomis vadovautis.

"Vakarų ekspresui" klaipėdietė Violeta teigė esanti įpykusi dėl to, kas vyksta Klaipėdos gatvėse.

"Pažiūrėkite, kokie šaligatviai, pėsčiųjų takai Klaipėdoje. Plytelės - ištrupėjusios, iškilnotos, turime eiti nuleidę galvas, nes jei nežiūrėsime po kojom, galime ir susižaloti. Atvykę turistai stebisi, kodėl žmonės galvų nepakelia, o kaip jas pakelsim, kad reikia į žemę žiūrėti", - kritikos negailėjo moteris.

Dviratininkams - pirmenybė?

Pasak pokalbininkės, darosi gėda dėl miesto tvarkos, kai viešint užsienyje matomi kultūringi eismo dalyviai: "Dviratininkai pas mus per metus važinėja apie penkis mėnesius, pėstieji šaligatviais vaikštome ištisus metus, o visas dėmesys - tik dviratininkams. Nesu prieš dviratininkus, bet kur mums, pėstiesiems, bedingti, kai dviratininkai, turėdami takus, dar ir šaligatviais važiuoja?"

Pasak jos, stebina, kad pamirštami paprasti žmonės, mieste vaikščiojantys pėsčiomis, visur pirmenybė atitenka dviratininkams - ir miesto gatvėse, ir laipinant keleivius į keltą.

Išties konfliktai tarp pėsčiųjų ir dviratininkų pasitaiko dažnai. Kartais incidentai baigiasi ir gana skaudžiai.

Visą straipsnį skaitykite antradienio, rugpjūčio 26 d., dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder