Dviračiai šiemet kainuoja brangiau

Dviračiai šiemet kainuoja brangiau

Nors šiųmetinis pavasaris šiltais ir saulėtais orais dar nelepina, tačiau dviračių mėgėjai jau sukruto. Dviračių ir jų detalių bei aksesuarų parduotuvėse jaučiamas pagyvėjimas. Žmonės dairosi, klausinėja, lygina kainas ir planuoja pirkti sau naujas dvirates transporto priemones. Tiesa, pastarosios šiemet šiek tiek pabrango.

Parduotuvės "Dviratis tau" vadovas Antanas Razmas teigė, jog pagyvėjimas jaučiamas: "Žmonės vis dažniau varsto duris, dairosi. Kadangi dviračių parduotuvių Klaipėdoje padaugėjo, žmonės nori apeiti visas ir iš karto neskuba pirkti. Intensyvios prekybos dviračiais dar nėra, tačiau klientai dabar mielai renkasi aksesuarus - lemputes, liemenes ir panašiai, taip pat atveža dviračius atnaujinti, remontuoti. O tie, kurie nori pirkti, laukia truputį šiltesnių orų."

A. Razmas pasakojo, jog klientų skaičiui didelę įtaką daro vyraujantys orai. Neseniai pasnigus klientų vėl sumažėjo, o vieną iš savaitgalių, kuomet švietė saulė, buvo vos ne pilna parduotuvė.

Pasak parduotuvės vadovo, kaip ir kiekvienais metais, populiariausi išlieka lengvesni "cross" tipo dviračiai, taip pat labai populiarūs kelioniniai miesto tipo dviračiai su bagažinėmis. Tačiau šiemet neįprastai padaugėjo elektrinių dviračių paklausa. Jų ši parduotuvė per dar labai trumpą sezoną Klaipėdoje spėjo parduoti 4, dar tiek pat užsakyta į Vilnių.

"Elektriniai dviračiai gana brangūs, kainuoja nuo 5 iki 10 tūkst. litų, tačiau besidominčiųjų labai daug. Įkrovus elektrinio dviračio akumuliatorių galima nuvažiuoti nuo 80 iki 160 kilometrų ir pasiekti greitį nuo 25 iki 40 km/val. Pavyzdžiui, Vokietijoje juos dažniausiai renkasi važiavimui į darbą. Ir paskutinįjį elektrinį dviratį pardaviau verslininkui, kuris planavo iškeisti mašiną į dviratį", - pasakojo A. Razmas.

Šiemet, A. Razmo teigimu, brangiau tapo įsigyti ir paprastą dviratį. Dviračių kainos pakilo 5-10 procentų, tačiau keitėsi ir jų kokybė.

Kad dviračiai šiemet brangesni, patvirtino ir parduotuvės "Dviratis plius" vedėja Rima Budvytytė. Ji taip pat tikino, jog šiuo metu norintiesiems įsigyti dviratį reikia tenkintis iki 10 proc. didesnėmis kainomis.

Kiekvieno gamintojo dviračių kainų kilimas buvo skirtingas. Anot R. Budvytytės, brango naujų kolekcijų dviračiai, nes gamintojai pakeitė jų komplektacijas. Pagerėjus kokybei pakito ir kaina.

Nepaisant to, R. Budvytytės teigimu, šioje parduotuvėje klientų suaktyvėjimas taip pat jaučiamas. Intensyviau dairytis dviračių žmonės pradėjo jau vasario viduryje, tačiau prekyba labiausiai suaktyvėja balandžio-gegužės mėnesiais. Klientai dažniausiai renkasi miesto tipo dviračius ir stengiasi įtilpti į 1 000-1 500 Lt sumą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder