Dviračiai vasarą vagiami dažniau, bet drausti jų neskubama

Dviračiai vasarą vagiami dažniau, bet drausti jų neskubama

Prasidėjus šiltajam sezonui, vagys savo dėmesį vis dažniau kreipia į dviračius. Lengvu grobiu tapę dviratės transporto priemonės vagiamos iš sandėliukų, nukerpant jas saugančius užraktus prie parduotuvių, netgi išmontuojant nuo specialių įtvirtinimų automobiliuose.

Vidutinis dviračio vagystės nuostolis – 1 500 litų, rodo didžiausios šalies draudimo bendrovės "Lietuvos draudimas" duomenys. Dviratis draudžiamas atkuriamąja verte ir draudėjui išmokama tokia suma, kiek kainuoja nusipirkti naują tokį patį ar panašų dviratį. Dviračių vagysčių skaičius auga artėjant vasarai: policijos duomenimis, nuo metų pradžios vien Vilniuje pavogta 270 dviračių.

"Susiduriame su žmonių abejingumu savo turto apsaugai ir nežinojimu, kaip jį saugoti. Kaip ir kitose šalyse, Lietuvoje dviračiai yra priskiriami namų turtui ir jiems galioja visos rizikos kaip ir namų turto draudimui. Išvykstant iš namų dviračius galima apsaugoti draudimu nuo vagystės už draudimo vietos (namų) ribų. Tokiais atvejais draudimo išmoka jums kompensuos dviračio netektį visoje Lietuvoje, jei tik dviratis buvo prirakintas prie stacionaraus objekto ar saugotas užrakintoje vietoje", - sako bendrovės Gyventojų draudimo skyriaus vadovas Andrius Gimbickas.

Dviračių Lietuvoje kartu su namų turtu vis dar apdraudžiama sąlyginai mažai: šią paslaugą renkasi tik kas penktas namų turto draudimu pasirūpinęs gyventojas. Nepaisant to, kad dviračių vagysčių skaičius didėja, išmokų už prarastus dviračius draudikai nefiksuoja daugiau.

"Žinoma, labai svarbu pasirūpinti dviračio saugumą didinančiomis priemonėmis. Pirmiausia, reiktų nepagailėti pinigų gerai dviračio spynai. Šiam pirkiniui rekomenduojama skirti ne mažiau 10 proc. dviračio vertės. Taip pat patartina palikti dviratį kuo saugesnėse vietose, pavyzdžiui, aikštelėse, stebimose vaizdo kamerų ir pasirūpinti, kad dviratis būtų pažymėtas policijoje", – pasakojo A. Gimbickas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder