Elektroninius bilietus išbandė ir miesto valdžia

Elektroninius bilietus išbandė ir miesto valdžia

Pirmadienį visuomenei pristatyta naujoji atsiskaitymo už kelionę elektroniniais bilietais miesto maršrutiniuose autobusuose.

Autobuse surengtoje spaudos konferencijoje pristatyta naujovė įsigalioja nuo rugsėjo 1-osios. Ją išbandė miesto valdžios atstovai - meras Rimantas Taraškevičius, vicemerė Judita Simonavičiūtė bei savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas. Bilieto naudojimą taip pat demonstravo klaipėdietė bėgikė Lina Grinčikaitė.

Iki šiol pakakdavo elektroninius bilietus parodyti vairuotojui, o dabar jais besinaudojantys miestiečiai privalės savo korteles priglausti prie elektroninio komposterio ir palaukti garsinio signalo. Geltonojo komposterio ekrane bus rodoma informacija apie bilieto galiojimą ir bilietų likutį. Įrenginiai bus sumontuoti ne tik šalia priekinių durų, bet ir ties vidurinėmis, pro kurias į autobusus patenka mamos su vaikų vežimėliais bei neįgalieji.

"Anksčiau vairuotojas negalėdavo žinoti, ar elektroninis bilietas galioja, todėl kai kurie keleiviai tuo piktnaudžiavo. Dabar apie bilieto galiojimą praneš signalas. Jeigu bilietas negalios, keleiviui teks nusipirkti bilietėlį arba išlipti", - aiškino pagrindinį skirtumą VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Anot jo, keleiviams priprasti prie naujosios tvarkos bus skirtas 2 savaičių pereinamasis laikotarpis.

"Žmonės per šį laiką galės išbandyti naujovę ir pratintis prie jos, o mes pasitikrinsime, ar nekils techninių problemų", - sakė G. Neniškis.

"Klaipėdos keleivinis transportas" duomenimis, elektroniniu bilietu mieste pasinaudoja apie 20 tūkst. žmonių per mėnesį. Pastebima, jog popierinių bilietų naudojimas iki šiol sumažėjo apie 20 proc., o elektroninio išaugo 15-18 proc.

Elektroninė kortelė kainuoja 8 litus ir galioja 3 metus. Ją galima pildyti ir terminuotais ir kartiniais bilietais, tačiau minimalus papildymas - 10 bilietų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder