Gatvių valytojai nuvylė miestiečius ir valdžią

Gatvių valytojai nuvylė miestiečius ir valdžią

Penktadienį ryte vairuotojų ir valdžios priekaištų ir vėl sulaukė Klaipėdos gatvių valytojai, daugiausiai kritikos ne pirmą kartą teko pietinėje miesto dalyje dirbantiems komunalininkams.

Darbo po šaltos nakties ir tik paryčiais nurimusios pūgos jiems tikrai buvo, tačiau jis nebuvo atliktas kokybiškai.

Pietuose nuo gatvės nenuvalytas sniegas ryte virto kone ledu, priverčiančiu vairuotojus griebtis už galvų. Itin įpykę buvo Klaipėdos autobusų parko atstovai - anot jų, 7 val. ryte pietinėje miesto dalyje gatvės buvo visiškai nenuvalytos, situacija nedaug pasikeitė iki 10 valandos, kai ir vėl kilo pūga.

Primename, kad Klaipėdoje gatves valo dvi bendrovės - "Žemkasa" ir "Vakarų švara".

"Yra blogai. Bendrovėms surašyti patikrinimo aktai. Šiaurinėje dalyje - situacija šiek tiek geresnė, tačiau pietinėje - prastesnė nei tikėjomės. Nuvilia mus gatvių valytojai ne pirmą kartą. Dabar jiems skirtos tūkstantinės baudos", - sakė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Savaitgalį ji patarė į automobilį sėsti tik esant būtinybei.

Šiemet tai jau antras kartas, kai gatvių valytojai sulaukia valdininkų nemalonės. Sausio 24-ąją UAB "Žemkasa" už netinkamai atliktą darbą nubausta 1,6 tūkst. litų, "Vakarų švarai" - šiek tiek mažesnė bauda. Šįkart bendrovės už atsakomybės trūkumą susimokės dvigubai daugiau.

Valytojai savo ruožtu prašė suprasti juos - esą dėl sudėtingų oro sąlygų gatvių tinkamai nuvalyti nepavyksta net ir dirbant visu pajėgumu.

Penktadienį snigo ir Klaipėdos rajone, dėl pūgos buvo prastas matomumas, keliai buvo provėžuoti, tačiau išvažiuojami. Šilutės rajone dėl prastų sąlygų ne vienas automobilis nuvažiavo į griovį.

SĄLYGOS. Penktadienio rytą nenuvalytas sniegas kai kur virto ledu. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder