JAV teisme atsidūrė japonų oro pagalvių sistemų gamintoja "Takata"

JAV teisme atsidūrė japonų oro pagalvių sistemų gamintoja "Takata"

Japonijos oro pagalvių sistemų gamintoja "Takata" ir kelios automobilių gamintojos, naudojusios jos produkciją, atsidūrė JAV teisme, kur joms pateikiami kaltinimai dėl nesaugių automobilių pardavimo, praneša naujienų agentūra BBC.

Bendras ieškinys teisme iškeltas po to, kai visame pasaulyje dėl nesaugių sistemų dešimtys automobilių gamintojų atšaukia savo transporto priemones. Byloje teigiama, kad "Takata" ir gamintojos "Honda" bei "Toyota" nuslėpė nuo savo klientų galimus oro pagalvių sistemos defektus.

JAV nacionalinės greitkelių ir eismo saugumo administracijos (NHTSA) pareigūnai dėl potencialių "Takata Corp" gamintų oro pagalvių sistemoje aptiktų problemų atšaukiamų automobilių skaičių jau padidino iki 7,8 mln.

Gamybos defektai oro pagalvių sistemoje gali sukelti įtrūkius pripučiamajame mechanizme, todėl eismo įvykio metu pagalvėms skleidžiantis į keleivius gali pataikyti mechanizmo dalys. Jungtinėse Valstijose dėl šios priežasties jau žuvo keturi asmenys, o sužeista 30.

Iškeltame ieškinyje nurodoma, kad "Takata" privalo paviešinti sistemos saugumo problemas, nes ir toliau jų gaminama produkcija žymima kaip saugi ir patikima", nurodo "Reuters" naujienų agentūrai pateikti dokumentai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder