Joniškės gatvės laukti liko mėnesį

Joniškės gatvės laukti liko mėnesį

Lapkričio 1-oji - data, kada uostamiesčio vairuotojai turi pradėti vėl naudotis jau daugiau nei metus rekonstruojama Joniškės gatve. Žadama, kad darbai iki numatyto termino bus baigti, tad atvykti pagerbti mirusiųjų niekas nebeturėtų trukdyti.

Rekonstrukcijos darbus atliekanti uostamiesčio bendrovė "Žemkasa" šią savaitę pradeda atkarpos tarp Klemiškės gatvės ir kapinių asfaltavimo darbus - jau patiestas pagrindas, dabar bus klojami trys asfalto sluoksniai.

Kitą arba dar kitą savaitę - tai priklausys nuo orų - analogiški darbai bus atliekami atkarpoje tarp kapinių ir bendrovės "Klaipėdos baldai".

Tiesa, bent jau įstaigai "Klaipėdos keleivinis transportas" buvo pažadėta, kad autobusų eismas nuo Klaipėdos valstybinės kolegijos iki kapinių bus atnaujintas iki spalio 1-osios, tačiau dabar aišku, jog iki rytojaus šios atkarpos išasfaltuoti nepavyks.

Nepaisant to, Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyriausiasis specialistas Romualdas Stasiulis tikina, kad eismas Joniškės gatve visam transportui tikrai bus atidarytas iki lapkričio 1-osios.

Pasak jo, kartu su asfaltavimu šiuo metu lygiagrečiai vykdomi ir kiti darbai - įrengiamos lietaus nuotekų ir kitos sistemos, apšvietimas ir pan.

Baigus Joniškės gatvės rekonstrukciją tą turėtų pajusti ir kiti du svarbūs uostamiesčio transporto mazgai - itin apkrauta Liepų ir Artojo gatvių sankryža bei Jakų viadukas, šalia kurio piko valandomis nusitiesia eilės automobilių, važiuojančių nuo Palangos pusės.

Pirmojoje greičiausiai vėl bus įjungtas šviesoforas, o ties Jakų žiedu, tikimasi, sumažės kamščiai, nes į miestą įvažiuojantys vairuotojai vėl galės naudotis "tranzitine" Joniškės gatve.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder