Komerciniai modeliai saugumu nepribloškė

Komerciniai modeliai saugumu nepribloškė

Paskutinė šiais metais organizacijos "Euro NCAP" surengta naujų automobilių bandymo sesija nebuvo tokia džiuginanti kaip ankstesnės -

Šįkart "Euro NCAP" išbandė vadinamuosius komercinius automobilius - lengvuosius krovininius modelius ir keleivines jų modifikacijas. Iš kelių Europoje populiarių mikroautobusų aukščiausią 5 žvaigždučių įvertinimą gavo tik vienas.

Tai - naujasis "Ford Transit Custom". "Hyundai H1" ir "Fiat Scudo" (jis parduodamas ir kaip "Peugeot Expert" bei "Citro?n Jumpy") saugumas įvertintas 3 žvaigždutėmis, "Renault Trafic" ("Vauxhall/Opel Vivaro" bei "Nissan Primastar") - vos 2.

"Euro NCAP" generalinio sekretorius Michielis van Ratingenas tokius prastus rezultatus aiškina tuo, kad komercinių modelių platformos, ant kurių jie pastatyti, atnaujinamos daug rečiau nei įprastų lengvųjų automobilių ir mažiau pritaikytos keleiviams gabenti, nors neretai šeimos juos perka kaip minivenų alternatyvą.

Be to, dažnai komerciniai automobiliai tarp standartinės įrangos neturi net elektroninės stabilumo kontrolės sistemos, o pėsčiųjų susidūrimo su jais atveju laukia tragiškas likimas. Tad saugumo bandytojai paragino gamintojus atsižvelgti ir į šiuos aspektus, ir į pačius bandymų rezultatus.

"Jei turite šeimą su keliais vaikais ir norite pirkti tokį automobilį, turėkite omenyje, kad gamintojai dažnai nepasiūlo paskutinių naujovių saugumo srityje", - potencialiems pirkėjams patarė M. van Ratingenas.

O "Ford Transit Custom" modeliui aukštus balus užtikrino tai, jog jo kūrėjai dar prieš konstruodami automobilį įvertino "Euro NCAP" reikalavimus naujų mašinų saugumui. Šis fordas turi ir šoninio smūgio jėgą sumažinančias šonines oro saugos užuolaidėles, tarp papildomos įrangos galima judėjimo vienoje eismo juostoje palaikymo sistema ("Lane Keep Assist").

"Fiat" pagirtas už "Scudo" modelyje naują oro saugos pagalvę priekiniam keleiviui ir už greičio ribojimo sistemą tarp bazinės šio automobilio įrangos.

Paskutinių "Euro NCAP" bandymų rezultatai (2012 m. gruodis, proc.):

"Fiat Scudo" ("Peugeot Expert", "Citroen Jumpy")


Suaugusiųjų saugumas - 59
Vaikų saugumas - 86
Pėsčiųjų saugumas - 26
Saugumo sistemos - 26

"Ford Transit Custom"


Suaugusiųjų saugumas - 84
Vaikų saugumas - 90
Pėsčiųjų saugumas - 48
Saugumo sistemos - 71

"Hyundai H1" 

Suaugusiųjų saugumas - 55
Vaikų saugumas - 75
Pėsčiųjų saugumas - 34
Saugumo sistemos - 43

"Renault Trafic" ("Vauxhall/Opel Vivaro", "Nissan Primastar")


Suaugusiųjų saugumas - 58
Vaikų saugumas - 79
Pėsčiųjų saugumas - 28
Saugumo sistemos - 14

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder