Koncernas "Opel" nebus parduotas prancūzų įmonei "Peugeot-Citroen"

Koncernas "Opel" nebus parduotas prancūzų įmonei "Peugeot-Citroen"

Vokietijos koncernas "Opel", antrinė JAV bendrovės "General Motors Co" įmonė, nebus parduotas prancūzų grupei "Peugeot-Citroen". Kalbas apie pardavimą ketvirtadienį paneigė Tomas Zedranas (Thomas Sedran), laikinai einantis "Opel" koncerno direktoriaus pareigas.

Savaitės pradžioje prancūzų laikraštis "Le Monde" rašė, kad Prancūzijos vyriausybė atkakliai reikalauja, jog įmonė "Peugeot-Citroen" įsigytų "Opel". T. Zedranas nurodė, kad tarp "Peugeot-Citroen" ir "General Motors" praėjusiais metais "sudarytas strateginis aljansas". Kalbama apie tai, kad iš pradžių bendrai bus gaminami trys automobiliai. "Šis projektas yra gera bendradarbiavimo pradžia", - teigė jis.

Ketvirtadienį populiarios Vokietijos markės "Opel" padalinyje Aizenache, Tiūringijoje, oficialiai buvo pradėtas surinkinėti mažo litražo automobilis "Adam". Į šį automobilį dedama daug vilčių ir panašu, kad jos pasiteisino - "Adam" buvo domimasi dar prieš pradedant jo gamybą. Jis laikomas tokių mažo litražo automobilių kaip "BMW Mini" ar "Fiat 500" konkurentu. "Opel" į jo gamybą investavo apie 190 mln. eurų.

"Adam" padės Aizenacho gamyklai užtikrinti šviesią ateitį, nes ši markė bus gaminama tik čia. Taip nebus konkurencijos ir koncerno viduje, teigė Haroldas Lyskė (Harald Lieske), gamybos tarybos pirmininkas.

Planuojama, kad 2013 m. bus pagaminta daugiau nei 120 tūkst. naujos serijos automobilių.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder